MEDYA KÖŞESİ

Kim korkar apoletli köşe yazarından!

Cüneyt Özdemir, yeni apoletli köşe yazarlarına dikkat çektiği yazısında Ankara temsilcilerini de uyarmayı ihmal etmedi.

Kim korkar apoletli köşe yazarından!
GAZETECİLER.COM - Radikal yazarı Cüneyt Özdemir, bugün gazetesinde yayınlanan çok parçalı yazısında ilginç bir noktaya değindi. Daha önce CNNTürk ekranlarında yaşadığı ve bir tartışmanın içine düştüğü Ankara Gazeteciliği eleştirisini yenileyen Özdemir, ardından Apoletli köşe yazarlarını uyardı.

"Ankara'da gazetecilik yapmak kolay değil. Biliyorsunuz, daha önce televizyon gazetecilerini kuşatan klişe dile dikkat çekmiştim. Hangi kanal, hangi muhabir olursa olsun (ve ne sorulursa sorulsun) aynı tonda, bildik klişe cümlelerden kurulu, sıkıcı bir metni bize okur gibi anlatıp duruyorlardı. Birkaç kişi dışında bu durumu düzeltmeye çalışan çıkmadı.

Yazılı basında ise daha büyük bir tehlike var. Haber yapacağım derken askerin avukatlığına soyunan yeni bir yazar türü türedi. Yaptıkları yorumlara bakıyorsunuz, askerden bile askerciler.

Öyle ki yılların saygın ve görece mesafeli Ankara temsilcileri bile bu cevval silahşor yazarlar karşısında masum kalabilirler.

Yeni askerci kuşak pek bir cevval, pek bir atak, pek bir (zincirlerini kırmaya) hevesli. Bakalım bu yeni apoletli köşeyazarları, 'akım derken', askerlerin başına ne işler açacaklar... Benden söylemesi, dikkat komutanım!