MEDYA KÖŞESİ

Kılıçdaroğlu, Hürriyet yazarlarını ofsayta düşürdü!

Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet yazarları Ahmet Hakan ve Mehmet Y. Yılmaz'ı kelimenin tam anlamıyla ofsayta düşürdü. İki yazar da bugün fena çuvalladı.

Kılıçdaroğlu, Hürriyet yazarlarını ofsayta düşürdü!
GAZETECİLER.COM
Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet yazarları Ahmet Hakan ve Mehmet Y. Yılmaz'ı kelimenin tam anlamıyla ofsayta düşürdü. Kılıçdaroğlu'nun dün yalanladığı 'türban açılımı' bugün iki yazarında köşesinden tutkuyla alkışlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Radikal gazetesine verdiği röportajda türbanlı öğrencilerin de üniversiteye girebileceği anlamında bazı açıklamalar yapmıştı. Gazetenin manşetten girdiği açıklamalar medyada yeni bir gündem konusu olmuştu. Ancak, Kılıçdaroğlu gün içinde yaptığı açıklamada 'türbanlı öğrencilerin üniversiteye gideceği yönünde bir beyanım olmamıştır' deyip gazetenin maşetini yalanlayınca Hürriyet yazarları Ahmet Hakan ve Mehmet Y. Yılmaz çok fena çuvallamış oldu. Çünkü iki yazarda bugünkü yazılarında Kılıçdaroğlu'nun hayali türban açılımına övgüler dizip alkış tuttular. Haliyle her iki Hürriyet yazarı da açık ara ofsayta düşmüş oldu. Hakan ve Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun gün içindeki yalanlamasını duymamış olacaklar ki yazılarını bugün olduğu gibi yayınlamışlar.

İşte Ahmet Hakan’ın ofsayt nedeniyle geçersiz sayılacak olan yazısı:

İşte şimdi oldu Kemal Bey

Tamamdır Kemal Bey... Oldu bu iş...

Sizden duymak istediğimiz işte buydu...

Bin çiçeğin özgürce açması gerektiği yer olan üniversitelerde kıyafet zaptiyesinin işinin olamayacağını söylemeniz gerekiyordu...

Üniversite çağına gelmiş gençlere devletin nasıl giyinmeleri gerektiğini dayatmasına itiraz etmeniz gerekiyordu...

“Bu saçma yasağa karşıyım” diyerek hem özgürlük yanlısı olduğunuzu ortaya koymanız, hem de bir istismarın önüne geçmeniz gerekiyordu.

Radikal Gazetesi’ne verdiğiniz özel röportajda...

“Üniversitelerde başörtüsü serbest olmalı” diyerek...

Yapmanız gerekeni yaptınız.

Güç oldu, geç oldu falan ama oldu işte...

*** 

Bu da Mehmet Yılmaz'ın yazısı:

Kılıçdaroğlu’nun ‘türban açılımı’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Radikal’e verdiği demeçte “Örtülü kızlar da üniversiteye gidebilecek mi” sorusuna “Herkes okuyacak” gibi net bir yanıt verdi. Kendisini kutluyorum. Bu meselenin bu hale gelmesine neden olan politikaların bırakılacağına ilişkin bir umut bu!

Yıllardır hep şunu yazdım: Kamu hizmetlerinden yararlanmak her vatandaşın hakkıdır ve bu hakkın kısıtlanması normal bir demokraside makul görülemez.

Türbana elbette karşıyım. Türbanın, kadın-erkek eşitsizliğinin altını kabaca çizen bir durum olduğuna inanıyorum. Ama bu fikir ile mücadele etmek başka şeydir, insanların özgür iradeleriyle istedikleri gibi giyinmelerine müdahale etmek başka şey.

Bu sorun çözülürse büyük bir eşitsizlik sona erecek.

Aynı fikirleri savunan, aynı zihin yapısındaki erkeklerin rahatça kullanabildikleri bir hakkı, sadece başını örtüyor diye kız çocuklarından esirgemek normal bir durum değildir.

Yorumlar