MEDYA KÖŞESİ

Kenan Evren hani intihar edecekti?

" Bir referandum yapın. Eğer halk ‘Evet yargılansın’ derse, milletimin önünde herkese söz veriyorum. Bu işi yargıya bırakmam. İntihar ederim."

Kenan Evren hani intihar edecekti?
GAZETECİLER.COM - Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, bugün köşesinde çok ilginç bir yazı kaleme alarak günün en farklı yorumlarından birine de imza attı.

İntihar edecekti, meydan okuyor! başlığı ile kaleme aldığı yazısında Eyüp Can, 12 Eylül'ün darbeci genel kurmay başkanı Kenan Evren'in iki gündür mahkeme salonu yerine hastane odasından ifade vermesini sert bir dille eleştirdi.

2009 yılında, 12 Eylül’e yargı yolunu açma tartışması başladığında Kenan Evren'in söylediği cümleleri hatırlattı önce okurlarına:

REFERANDUM YAPIN HALK EVET DERSE İNTİHAR EDERİM

“Beni yargılamak mı istiyorsunuz? Buyurun gidip halka sorun. Bir referandum yapın. Eğer halk ‘Evet yargılansın’ derse, milletimin önünde herkese söz veriyorum. Bu işi yargıya bırakmam. İntihar ederim. Evet, açık açık söylüyorum. İntihar ederim. Çünkü bu lekeyle yaşayamam.”

Ardından bir dizi soru yöneltti köşesinde Eyüp Can:

"12 Eylül’e yargı yolunu açan anayasa değişikliği için referandum yapılmadı mı?
Yapıldı. Hem de 12 Eylül 2010’da.

Halkın çoğunluğu ‘evet yargılansın’ demedi mi?
Dedi. Hem de %58’i.

Peki Kenan Evren intihar etti mi?
Etmedi.

Hani bu lekeyle yaşayamazdı?"

ALLAH UZUN ÖMÜR VERSİN AMA...

Kenan Evren'e referandum öncesi sözlerini hatırlatan Eyüp Can "Allah uzun ömür versin" diye ekledi ve gerekçesini de  ‘darbeci general’ sıfatıyla sanık sandalyesine oturmak ne demekmiş anlasın. En küçük bir nedamet getirmese de ömür boyu ‘bu lekeyle’ yaşasın." diye açıkladı.

 

Eyüp Can'ın bugünkü köşe yazısına Radikal gazetesindeki ulaşabilirsiniz.