ALKIŞ

Kemal Öztürk

Kemal Öztürk'ü alkışlıyoruz çünkü...

Kemal Öztürk

Kemal Öztürk, Yeni Şafak'taki "Mış gibi demokratlar" isimli köşe yazısında, bir dönem Türkiye'sinde insanların nasıl ötekileştirildiğini çok güzel özetlemiş. Gazetecilerin, dini inançları nedeniyle medyada nasıl tasfiye edildiklerini, kapıların yüzlerine nasıl kapatıldığını anlatan Öztürk, o günlerin özetini şu ifadelerle vermiş:

"Halide Edip Adıvar'ın hayatını konu edinen bir belgesel için sponsor olarak İş Bankası ile anlaştım. Banka son anda vazgeçti, gerekçesi ise Kanal 7'de, Yeni Şafak'ta çalışan biri olmamdı.

Ne TRT, ne de Anadolu Ajansı, bizim gibi gazetecileri kapısından içeri sokmadı, hiçbir proje teklifimize evet demedi. Anasol D Hükümeti'nin hiçbir bakanı, hiçbir devlet kurumu yöneticisi, bir gazeteci olarak bizimle görüşmedi. Uzun yıllar televizyonlar bizi ekranlara çıkarmadı, gazeteler görüşlerimizi sormadı, yayınevleri kitaplarımızı satmadı. Yıllarca ambargolu bir hayat sürdük. "

İnsanları oturdukları semtlere göre ayırıp maddi gücü olmadığı için kötü hayat şartlarında yaşayan insanlara dönemin manşetlerinde "varoşlar" diye hitap eden o yılların hakim medya anlayışının halkı dini inançlarına göre de nasıl sınıflandırdığını ve nasıl yok etmeye çalıştığını tekrar hatırlamamıza yardımcı olduğu için Kemal Öztürk'ü alkışlıyoruz.

ÇOK OKUNANLAR