GÜNÜN MUHABİRİ

Kemal Kılıçdaroğlu

Günün muhabiri oldu çünkü hiç bilmediğimiz bir yeteneğini ortaya çıkartıp bir gazetecilik başarısına imza attı.

Kemal Kılıçdaroğlu
GAZETECİLER.COM - Günün muhabiri olarak bugün çok farklı bir isim var: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu.

Sakın kimse yanlış anlamasın. Kılıçdaroğlu'nu "candaş" olduğumuz için seçip günün muhabiri ilan etmedik. Gerçek bir habercilik başarısı sergilediği için bu ünvanı haketti CHP lideri.

Gazetecilerin, kameramanların, meslek kuruluşlarının etkinliklerine gidip kamerayı omuzuna alıp, fotoğraf makinelerine poz veren siyasilerden değilmiş meğer Kemal Kılıçdaroğlu.

ÇAĞLAYANGİL RÖPORTAJI İLE ÇOK KONUŞULMUŞTU

Dersim Katliamının en önemli tanıklarından dönemin emniyet müdürlerinden İhsan Sabri Çağlayangil ile yaptığı röportajı bilmeyen yoktur sanırız. Çağlayangil'in röportajda, "Kürtler mağaralarda fare gibi zehirlendi. Kanlı bir harekât oldu. Dersim davası da bitti" sözleri çok konuşulmuştu.

Meğer o röportajı sırf kendisi de Dersimli olduğu için, 1938 yılında neler olduğunu öğrenmek için yapmamış Kemal Bey. Taraf yazarı Ayşe Hür açıklamıştı, o röportajı yapanın Hesap Uzmanı Kemal  Kılıçdaroğlu olduğunu. Meğer Kılıçdaroğlu'nun tek vakası değilmiş Çağlayangil röportajı... Aslında içinde bir gazetecilik ateşi yanıyormuş da kimsenin haberi yokmuş.

SİVAS'TA OLAN BİTENİ POLİS MEMURU TANIĞA ANLATTIRDI

Sivas'ta 37 kişinin ölümüne yol açan Katliamın ardından ne olup bittiğini öğrenmek için çaba sarfetmiş Kemal Kılıçdaroğlu.

Milletvekili seçilmeden önce Munzur-Dersim Etnografya Dergisi için olayın tanıklarından biriyle, Aziz Nesin'i Madımak Oteli Cehenneminden çıkartan polis memuru A.S. ile de konuşmuş. Takviye kuvvet istendiği halde Vali Ahmet Karabilgin'in göndermediğini, ekiplere de "Zor kullanmayın" talimatı verdiğini, gözaltına alınan göstericileri olaylar bittikten sonra teşhis ettiğini ama engellendiğini anlatmış polis memuru A.S.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu da 6 Ekim 2001 tarihinde yaptığı ve derginin sahibi Mesut Özcan'a teslim ettiği ancak hiç yayınlanmayan söyleşiyle günün muhabiri olmaya hak kazandı. 
ÇOK OKUNANLAR