GÜNÜN MUHABİRİ

Kemal Ilıkkan

BirGün'den Kemal Ilıkkan'ın özel haberi günün haberi olmaya aday...

Kemal Ilıkkan
GAZETECİLER.COM - Şike Davası iddianamesinin ek klasöründe yer alan iddilar BirGün gazetesinin manşetinde. Gazetenin "AKP Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli'nin, Giresunspor eski başkanlarından Ömer Ülkü ile yaptığı telefon görüşmesinin tapeleri, siyaset-futbol ilişkisini gözler önüne seriyor." diyerek manşetine taşıdığı haber çok konuşulacak gibi görünüyor.

Haberde şöyle denildi:

"Yeşil-beyazlı kulübün toplantılarına ve düzenlediği gecelere sık sık katılmasıyla bilinen Nurettin Canikli'nin sürekli verdiği 'tam destek' sözünün ne anlama geldiği de bu telefon görüşmesinde saklı. Söz konusu görüşme tutanakları, Canikli'nin devlet imkanlarını seçim bölgesinin takımına nasıl peşkeş çektiğini ispatlıyor."

BirGün
gazetesinin iddiasına göre milyonlarca liranın seçim yatırımı olarak Giresunspor'a peşkeş çekilmesine razı olmayan dönemin Giresun valisi Mustafa Yaman, kısa süre sonra görevden alınıyor. Yaman, Bakanlar Kurulu'nun 12 Mart 2011 tarihli kararıyla Kırklareli Valiliği görevine atanırken, yerine ise Dursun Ali Şahin 13 Mart 2011'de Giresun Valisi oluyor.

BirGün'den Kemal Ilıkkan'ın özel haberi günün haberi olmaya aday...
ÇOK OKUNANLAR