MEDYA KÖŞESİ

Kekeç'ten Mehmet Altan'a Ali Akel tepkisi

Ahmet Kekeç, Mehmet Altan'ın Ali Akel'i kovulmasına gösterdiği tepkiyi "şov" olarak yorumladı, "ayıp" dedi...

Kekeç'ten Mehmet Altan'a Ali Akel tepkisi
GAZETECİLER.COM
Star yazarı Ahmet Kekeç'ten Mehmet Altan'a sert tepki geldi. Altan'ın Yeni Şafak'ın Ali Akel'i kovmasına gösterdiği tepkiyi "şov" olarak değerlendiren Kekeç "kimse bize ahlak ve onur dersi vermesin" dedi.

Mehmet Altan'ın İMC ve Habertürk ekranlarında gösterdiği tepkiyi hatırlatan Kekeç isim vermeden sert eleştiriler yaptı. Altan, İMC TV'de hükümeti destekleyen köşe yazarlarına çağrı yapmış Akel'in yazısını köşelerinde yayınlamalaya davet etmiş, Habertürk'te ise Ali Akel'in olay olan yazısını canlı yayında okuduktan sonra "bu yazıyı yazanı işten atırıyorlar" demişti. Altan'ın geçmişini ve dayandığı ilkesel, ahlaki ölçüleri sorgulayan Kekeç, Ali Akel'in kovulmasının da sistematik bir uygulamayı ifade etmediğini savundu.

AKEL'İN YAZISINI ŞOV MALZEMESİ YAPMAK AYIPTIR

"Ben kendi adıma o yazıyı ağır buldum. Bugünkü yazıda da bu konuyu yazdım ve bu işten hoşlanmadığımı belirttim. Ama yine de bir patronun tasarrufunu sorgulayacak durumda değilim 'Neden bunu eleştirmiyorsun neden orada yazmaya devam ediyorsun' biçiminde tepkileri doğru bulmuyorum. Ali Akel'den önce İbrahim Kahveci'nin de o gazeteyle ilişkisi kesildi ama o olay böyle yorumlanmadı. Çünkü İbrahim meselesi üzerinden belli siyasi düşünceyi töhmet altında bırakma, birilierini dövme imkanı yoktu. Ama Ali Akel üzerinden bunu yapabilme durumları var. Dolayısıyla bir takım kalemler bunu kullanıyor. Hiç bir ahlak, onur, ilkeyle alakası olmayan insanlar bugün çıkmışlar Ali Akel olayından yola çıkıp onur ve ahlak dersi veriyorlar. Ali Akel olayından hoşlanmamakla birlikte bir diğer tutumdan da hoşlanmıyoruz. Hayatını hangi ahlaka ve ilkeye göre tanzim ettiğini bilmediğim, sigaya çektiğimizde patır patır dökülecek bir takım insanlar bugün çıkmış bize ahlak ve onur dersi veriyorlar. Ben buna itiraz etmek durumundayım. Ali Akel olayının da sistematik bir uygulama olmadığını düşünüyorum. Türkiye böyle sistematik bir uygulama varmış gibi yapılıyor. Bir takım kimseler elinde Akel'in yazısıyla şov yapmaları, 'onurlu olan bu yazıyı köşesinde yayınlamalıdır' demeleri, sanki kendisi vaki onur fırsatlarını çok iyi değerlendirmiş gibi bunu şov malzemesi olarak kullanmaları bir ayıba işaret ediyor. Bunu da söylemek zorundayız."

KİMSE BİZE DERS VERMESİN KIRK KİŞİYİZ BİRBİRİMİZ TANIRIZ

"Kimse bize ders vermeye kalkmasın. Biz kırk kişiyiz, biribirimizi de tanırız... Hangi zorlu sınavlarda kimin ne yaptığını da çok iyi biliyoruz. Mesela Hürriyet'te spor yazarı olan ve yazar olarak çok önem taşımayan fazla da bilinmeyen bir isim... Bütün bir 28 Şubat süreci boyunca susmuşsun. Gazetende andıç manşetleri atılırken oturup pişkin pişkin gülmüşsün. Zulme ve gadre uğrayan insanlar için küçük bir eleştiri yapmamışsın. Ama şimdi kalkmış Uludere ve Ali Akel üzerinden bana ahlak dersi veriyor bu adam. İsmi de önemli değil. Önce sen kimsin bakalım? Bunları söyleme hakkını nereden alıyorsun? Biz seni hiç bir imtihanda görmedik, hiç bir sınavdan alnı ak olarak çıkmadın. Nasıl şimdi kalkıp ders veriyorsun..."



ÇOK OKUNANLAR