MEDYA KÖŞESİ

Kekeç'ten 'acul gazeteciler'e bir destek bir soru

Tutuklu gazeteciler için gösteri yapan, hükümeti eleştiren meslektaşlarını "acul" diye tanımlayan Kekeç'ten hem destek hem de soru geldi...

Kekeç'ten 'acul gazeteciler'e bir destek bir soru
GAZETECİLER.COM - Star yazarı Ahmet Kekeç, "tutuklu gazeteciler" konusunda bir yazıyla okuyucularının karşısındaydı bugün.

Kekeç, başlangıçtan beri "Nedim ve Ahmet, “Oda TV iddianamesinin” en zayıf halkasını oluşturuyorlar; tutuklu yargılanmaları hem iddianamenin ciddiyetine halel getiriyor, hem de “basın özgürlüğü” konusunda sıkıntılı bir görüntü oluşturuyor." dediğini yazdığını; çıktığı televizyon programlarında aynı görüşü savunduğunu anlattı. 

"Bunları yazıp duruyorum. Hem yazıyorum, hem de bulunduğum televizyon mecralarında dile getiriyorum. Fakat, bu iki gazeteci arkadaşımızın tutuklanmalarına neden olan eylemlerini (yani tutukluluk getiren “gazeteciliklerini”) onaylıyor muyum? Hayır."

Kekeç ardından Ahmet Şık'ın kitabının Cemaat siyaset geriliminden ekmek yemeye çalışan kesimlere servis edilen bir ödev kitabı olduğunu; Balbay'ın darbecilere akıl vermeyi rutin hale getirdiğini anlattığı yazısına şöyle devam etti:

"Şu sıra refiklerimizi, "tutuklu gazeteciler" konusunda acul bir gayret içinde görüyoruz: Yürüyüşler yapıyorlar, yazılar yazıyorlar, açık oturumlar düzenliyorlar, savcı ve yargıç pataklıyorlar, hükümete veryansın ediyorlar, Meclis Başkanı'na laf sokuyorlar, "Kuzey Kore" eşleştirmeleri yapıyorlar, "Bunlar gazetecilik yaptığı için içeride değil" diyenlere hakaretler yağdırıyorlar...

İyi yapıyorlar...

Ben de kısmen destekliyorum.

Peki bu acul arkadaşlarımız darbe mesailerini onaylıyor mu? Balbay'ın ve Şık'ın "gazeteciliklerini" onaylıyor mu? Oda TV ve çevresini onaylıyor mu? "İtibarsızlaştırma çetesini" onaylıyor mu? Müstear isimlerle sağa sola yazı yazıp, bir de bu marifetini "İsmail'in anasını bilmem ne yaptım" diyerek pazarlayan çete bakiyesini onaylıyor mu? Şantajcıları, kolpacıları, Halk Tv pazarlıkçılarını ve tuzakçılarını onaylıyor mu?

Bir vicdan ve ahlak taşıyorlarsa, bu sorulara cevap verirler."

 

Ahmet Kekeç'in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

ÇOK OKUNANLAR