MEDYA KÖŞESİ

Kekeç'in Taraf'a odun öfkesi bitmiyor...

Ahmet Kekeç, Taraf'ın İdris Naim Şahin için kullanıdığı temsili odun fotoğrafına tepkisini sürdürürken Salih Tuna ve Fikri Akyüz de Ahmet Altan'a saydırdı...

Kekeç'in Taraf'a odun öfkesi bitmiyor...
GAZETECİLER.COM
Ahmet Kekeç'in Taraf'a dönük İdris Naim Şahin tepkisi devam ediyor. İçişleri Bakanı Şahin'i odun fotoğrafıyla teşhir eden Taraf'a sert eleştiriler yönelten Kekeç, Ülke TV ekranlarında Ahmet Altan'a seslendi.

KEKEÇ'TEN TARAF VE ALTAN'A ODUN ÖFKESİ

Ahmet Altan'ın kızı Sanem Altan'ın babasına gelen tepkiler karşısında çok üzüldüğünü, yıprandığını yazdığını hatırlatan Ahmet Kekeç, "İdris Naim Şahin'in de çocukları da var" dedi.

"Eleştiri vardır bir de tahkir vardır. Gazeteci eleştirir ama hakater edemez. Bunu yaparsa suç işlemiş olur. İdris Naim Şahin talihsiz bir açıklama yaptı. Bu eleştirilebilir. Ama Taraf gazetesi kalktı 'odun' dedi. Bu da eleştirilmesi gereken bir tutumdur. Başbakan'ın WSJ'nin haberine getirdiği yoruma karşılık 'zorda olan sensin aslanım' diye manşet attı. Eleştiri desen eleştiri değil nedir bu? 'aslanım' diye hitap ettiğin şahıs Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı. Sokak kabadıyısı ağzıyla Başbakan'a etkin bir gazeteden 'aslanım' diyorsun. Taraf gazetesi bu ayıbı sürekli yapıyor. Bunun altında bir ruh hali var. Tahkir sistematik bir duruma dönüştüğünde orada bir ruh hali var demektir. Ahmet Altan tahkiri bir hak olarak görüyor. Bu enteresan psikolojik bir şeydir. Hakaret ettiğin an kendini üstün görüyorsundur. Buradaki kibir birine hakeret etmekten de kötü bir şey. Kimse sana eleştirme demiyor, küfür etme sadece."

"KÜRTLER VE DİNDARLAR" İFADESİ OPERASYONELDİR

Programın diğer yorumcusu Salih Tuna ise Taraf ve Ahmet Altan'a yüklenirken Altan son dönem yazılarına dikkat çekti. Altan'ın yazılarındaki "dindarlar ve Kürtler" vurgusunu eleştiren Tuna "bu ifade operasyoneldir" dedi. Tuna "Dindarlar yerine Müslümanlar diyebilir misin? O zaman Kürtler nedir peki? Bu ifadeyi defalarca eleştirdik ama ısrarla kullanmaya devam ediyor. Niyeti nedi bilemem ama bu bir ifade olarak operasyoneldir" dedi.

AHMET ALTAN'I ROMANCI SANIYORDUM MEĞER ORMANCIYMIŞ

Programın dün akşamki konuğu Fikri Akyüz de Taraf ve Ahmet Altan eleştirilerine katılırken Bakan Şahin için kullanılan temsili odun fotoğrafına atfen "ben Ahmet Altan'ı romancı bilirdim ama r ve o harfleri yer değiştirmiş ve romancı değil ormancı olmuş. Odundan bu kadar iyi anlıyorsa ormancı olmuş demektir" dedi.


ÇOK OKUNANLAR