MEDYA KÖŞESİ

Kekeç isyan etti: 'Kapatın artık şu ocakları'

"Felaket haberini aldığımda, benim ilk tepkim, “Kapatın artık şu ocakları” oldu" diyen Kekeç "Bunun rasyonel bir önerme olup olmadığını bilmiyorum" diye ekledi.

Kekeç isyan etti: 'Kapatın artık şu ocakları'
GAZETECİLER.COM -
Soma'da meydana gelen maden faciasında 280'den fazla işçinin yaşamını yitirmesinin ardından Başbakanlık, 13 Mayıs'tan başlamak üzere 3 günlük milli yas ilan etti. Köşe yazarları da Soma'yı konuşmaya devam ediyorlar.


Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, "Başkalarının acısı üzerinden "siyasi pozisyon" elde etme" çabasının Uludere, Reyhanlı, hatta Gölcük ve Düzce depremlerinde de görüldüğünü, Soma faciası ardından da aynı şeyin yaşandığını ileri sürdü ve "sokağa dökülün" çağrısı yapanları sert bir dille eleştirdi.

Ancak yazısında en çok dikkat çeken bölüm, Kekeç'in olayı öğrenince verdiği ilk tepkiyi anlattığı satırları oldu.

İşte Ahmet Kekeç'in o yazısından çarpıcı bir bölüm:

"Soma'da büyük bir felaket yaşandı ne yazık ki...

İki yüzü aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti.

Milletimizin başı sağ olsun...

Bu tür durumlarda ne tepki gösterilir? Suçlanması gerekenler suçlanır herhalde. Reflekstir...

Elbette bu refleksi, acıyı fırsata çevirenlerin hesaplı kitaplı "pozisyon elde etme" çabalarıyla karıştırmamak gerekiyor.

Felaket haberini aldığımda, benim ilk tepkim, "Kapatın artık şu ocakları" oldu.

Bunun rasyonel bir önerme olup olmadığını bilmiyorum.

İshak Alaton'un bazı açıklamalarını hatırlıyorum... Söyledikleri ikna edici gelmişti bana. Konuyu uzmanları ve elbette devlet tartışsın.

Meselenin "enerji ihtiyacı" boyutuyla ilgilenmiyorum, ilgilenmiyoruz.. Güvenli bir çalışma ortamı yaratılamıyorsa (ki, yaratılamadığı görülüyor), bu ocaklar kapatılsın. İşin "istihdam" kısmı nasılsa halledilir. İshak Alaton'un söylediği gibi, "iş gücü de bir kaynaktır..." Bu kaynak kullanılarak istihdam meselesi, mesele olmaktan çıkarılabilir.

Dediğim gibi, konunun uzmanı değilim. Aklıma gelen ilk çözümü söyledim..."

 

AHMET KEKEÇ'İN TÜM YAZILARI

ÇOK OKUNANLAR