MEDYA KÖŞESİ

Kekeç, CNN Türk'teki o yiğit gazeteciyi arıyor!

Ruşen Çakır'ın CNN Türk'ün Hanefi Avcı'yı baskı üzerine yayına çıkarmadığı iddiasının altını çizen Ahmet Kekeç "kim bu yiğit gazeteci?" diye sordu...

Kekeç, CNN Türk'teki o yiğit gazeteciyi arıyor!
GAZETECİLER.COM
Star gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Hanefi Avcı'nın "Haliç'te yaşayan Simonlar" adlı kitabının yayımlandığı dönem cemaatin medyaya kitabın haber olmaması yönünde baskı yaptığı iddiasını köşesine taşıdı.

CNN TÜRK'TE HANEFİ AVCI SANSÜRÜ!

Ruşen Çakır dünkü yazısında çarpıcı bir iddiada bulunmuş ve "Cemaat’in kitabı “ademe mahkum etme” stratejisi uyguladığını, Cemaat temsilcilerinin önde gelen medya sahiplerini ve yöneticilerini arayarak kitap yokmuş gibi davranmalarını “rica ettiğini” ve epey de başarılı olduklarını öğrendik." diye yazmıştı. O dönem NTV'de program yapan Çakır, canlı yayına çıkarmak istediği Avcı'nın o akşam için CNN Türk'e söz verdiğini yazdıktan sonra ilginç bir iddiada bulunmuştu. "Fakat ertesi gün Hanefi Avcı aradı ve rakiplerimizin yayından vazgeçtiğini söyledi. (Avcı’yı o yayına çıkartması gereken gazeteci bu konuda tatminkâr bir açıklama yaptıysa kaçırmış olmalıyım. Eğer yapmadıysa, şu günlerde basın özgürlüğü konusuyla hayli ilgili olduğu için yapmasını bekleyebiliriz.)" diyen Ruşen Çakır, CNN Türk'ün kitaba dönük karartma baskısına boyun eğdiğini ima etmişti.

KİM BU CNN TÜRK'TEKİ YİĞİT GAZETECİ?

Çakır'ın iddiasını köşesinde geniş bir alıntıyla paylaşan Ahmet Kekeç "kim bu yiğit gazeteci?" diye sorduğu yazısında "Ben tahminimi kendime saklıyorum." dedi.

İşte Ahmet Kekeç'in yazısındaki ilgili bölüm:

Soru şu:

Hanefi Avcı’yı ekrana çıkarmaktan “son anda” vazgeçen CNN Türk gazetecisi kim?

CNN Türk’e program yapan gazetecilerden bugüne kadar bir açıklama gelmedi.

Kanal yetkililerinden de bir açıklama gelmedi.

Ruşen Çakır, “şu günlerde basın özgürlüğü konusuyla hayli ilgili” diye dalgasını geçtiğine göre, bir tahminde bulunabiliriz.

Ben tahminimi kendime saklıyorum.

O yiğit kendisi çıksın, “Bendim” desin, “Kitabı ve yazarını ademe mahkum eden gazeteci bendim. Öyle yapmam gerektiği söylendi, ben de onu yaptım.”

Şimdi bütün “Alo Fatih” taifesi sıraya dizilsin...

Kaç gündür, Başbakan’ın altyazılarla ilgili uyarısını sündürüp duruyorsunuz:

Basına baskı var...

Meslek onuru ayaklar altında...

Bu böyle gitmez...

Estek köstek...

Madem “basın özgürlüğü” konusunda en müddei sizsiniz ve attığınız zaman mangalda kül bırakmıyorsunuz, Hanefi Avcı’yı ve kitabını ademe mahkum eden medya kuruluşlarının peşine düşecek misiniz, Hanefi Avcı’yı ekrana çıkarmaktan “son anda” vazgeçen yiğit gazeteciyi deşifre edecek misiniz?

Ruşen Çakır koordinat da veriyor üstelik...

Hadi yapın bir delikanlılık, gazeteciliğin onurunu kurtarın...

AHMET KEKEÇ TÜM YAZILARI