MEDYA KÖŞESİ

Kasetler daha çıkmadan kulaktan kulağa yayılıyor!

AKP cemaat savaşında günün gündemi kaset servisler... Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, kasetlerle ilgili kulaktan kulağa yayılan söylentileri yazdı...

Kasetler daha çıkmadan kulaktan kulağa yayılıyor!
GAZETECİLER.COM
AKP cemaat savaşının odak noktasında kaset tartışması var. Cemaate yakın Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın açıklamasında yer alan "seçim çöncesi kaset servisleri yapılabilir" mesajını "şantaj" olarak değerlendiren yazarlar kervanına Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz de katıldı.

KASET SÖYLENTİLER KULAKTAN KULAĞA YAYILIYOR!

Tayiz bugünkü yazısında cemaatin hükümet yetkililerine ait kasetler hazırladığı yönünde bir söylentinin kulaktan kulağa yayıldığını yazdı.

İşte Tayiz'in yazısındaki ilgili bölüm:

Türkiye günlerdir sadece kaset söylentileriyle çalkalanıyor. Kulaktan kulağa üst düzey hükümet yetkililerinin gizli çekilmiş görüntülerinin olduğu fısıldanıyor.
Yakın geçmişte bu tür şantaj kasetlerinin bazı çevreleri nasıl etkilediği hafızalarda taze. CHP lideri Deniz Baykal’ı liderlikten düşüren bu kasetler, seçimlere hazırlanan MHP yöneticilerini de siyasetten uzaklaştırdı. Bu yüzden olsa gerek şantaj kasetleri her kesim tarafından ciddiye alınıyor.
Bahsi geçen kaset söylentileriyle Gülen Cemaati’nin bir arada anılması, önceki sızdırmaların kaynağının da Cemaat olduğuna dair kamuoyunda ciddi bir algı yarattı. Cemaatin hükümete karşı dershaneler üzerinden başlattığı siyasi mücadelenin “hak” ve “özgürlük” niteliği, sızdırılan gizli belge ve şantaj kaset söylentileriyle şimdiden gölgelendi bile. Cemaat de buna açık kapı bırakan bir izlenim veriyor. Şantaj kasetlerinin piyasaya sürülebileceği imasında bulunuyor. Bu mesajı doğrudan vermese de dolaylı olarak söz konusu kasetleri piyasaya sürebileceğini göstermekten/hissettirmekten de geri durmuyor. Bunu nasıl yapabildiklerini aklım almıyor. Dini bir cemaatin gizli çekilmiş seks kasetleriyle ne işi olabilir? Bu, o cemaatin imajını yerle bir etmez mi?

KURTULUŞ TAYİZ TÜM YAZILAR

Deneme