MEDYA KÖŞESİ

Karikatüristler Erdoğan'la barışacak mı?

Cumhuriyet ve Zaman çizerleri, Cem Yılmaz'ın 'Başbakan ile karikatüristler bir araya gelip barışsın' çağrısını NTV ekranlarında tartıştı.

Karikatüristler Erdoğan'la barışacak mı?
GAZETECİLER.COM
Başbakan Erdoğan'ın karikatürist camiasıyla yaşadığı problemler gündemde yer almaya devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'dansöz' olarak gösteren karikatürle başlayan tartışmaya karikatüristler de dahil oldu. Ünlü çizerler NTV ana haber bülteninde Can Dündar'a konuştu.

Cem Yılmaz'ın yine NTV ekranlarında Başbakan ile karikatüristlerin barışması yönündeki çağrısını hatırlatan Can Dündar, Zaman ve Cumhuriyet gazetelerinin çizerlerini canlı yayında ağırladı. Çizerlerin Başbakan'a bakış açısı barışma ihtimalini konuştular. Cumhuriyet çizeri Musa Kart, karikatürün tarafsızlığını vurgularken, Cem Yılmaz'ın çağrısına ise olumlu yaklaştı. Kart, böyle bir buluşmanın faydalı olacağını ama bunun genelleştirilemsi gerektiğini söyledi. Zaman çizeri Osman Turhan ise çizerlerin kişilik haklarına saygısızlık ve hakaret içeren bir tavırdan kaçınması gerektiğini belirterek, Erdoğan'ı hedef alan karikatürleri hatırlattı

İşte o anlar:



ÇOK OKUNANLAR