MEDYA KÖŞESİ

Kardeş Altan'dan Karayılan'a Taraf yanıtı

Kandil'den gelen Taraf eleştirilerine kardeş Altan'dan canlı yayında cevap geldi. Mehmet Altan TGRT Haber'de PKK yönetimini topa tuttu...

Kardeş Altan'dan Karayılan'a Taraf yanıtı
GAZETECİLER.COM
Murat Karayılan'ın Taraf'ı eleştiren açıklamasına Mehmet Altan'dan cevap geldi. TGRT Haber'de Taraf yazarı Melih Altınok'un sorularını yanıtlayan Mehmet Altan, Kandil'den gelen açıklamanın umut kırıcı olduğunu söyledi.

KARAYILAN'IN TARAF ELEŞTİRİSİNE YANIT VERDİ

"Taraf Gazetesi'ni, elini Kürt halkının yakasından çekmeye çağırıyorum" diyerek gazeteyi sert eleştiriler yönelten Murat Karayılan'a cevap veren Star yazarı Mehmet Altan 'elini Kürt halkından çek derken buralar benden sorulur demek istiyorlar' dedi. Kandil'deki PKK elitinin Kürt halkı üstüne ipotek koyduğunu savunan Altan 'buraların sahibi benim' anlayışının örgüte hakim olduğunu söyledi. Kandil'deki yönetimin feodal bir ağalık gibi hareket ettiğini söyleyen Mehmet Altan "amaçları demokratik bir yarışa katılmak değil, bölgenin yönetimini seçim falan olmadan ele geçirmek istiyorlar" dedi.

DEVLET VE MEDYA HALKA YALAN SÖYLEMEYE DEVAM EDİYOR

Diğer yandan medyadaki hakim dili eleştiren Altan, medyanın PKK'yi 'terör' retoriğiyle algılayıp yansıtmasının eleştirdi. Devletin medya vasıtasıyla hala bu konuda halka yalan söylemeye devam ettiğini belirten Altan PKK yönetimine yönelttiği eleştiriyi hükümete de yöneltti. Hükümetin bölgeye 'burası benimdir,  istediğimi veririm istemediğimi vermem, kimse benden hak falan isteyemez' anlayışıyla baktığını söyledi.

"Terör deniyor sürekli. Pervari'de 10 saat çatışıyor adamlar. Helikopter falan gidemiyor. Böyle terör olur mu? Terör dediğin bombayı koyar kaçar. Bu 29. Kürt isyanıdır ve bir sonuçtur. Devlet bu konuda halkına yalan söylemeye devam ediyor. İleri demokrasi diyoruz ama terminoloji aynen sürüyor.... PKK bir neden mi sonuç mu? Bun bir karar verilmesi gerek önce. Terör dersen başka bir yere gidersin halk hareketi dersen başka bir yere gidersin. Bu yüzden çok önemli."