MEDYA KÖŞESİ

Karagül: 'Bu ülke Irak değil, sizi etek giydirip Taksim'de oynatırlar'

"Unutulmamalı ki bu ülke Irak değildir, Suriye ya da Mısır değildir. Derin reaksiyon harekete geçtiğinde, bugün terörü yöneten o karargahların sahipleri, etek giydirilip Taksim'de oynatılır, bütün ülkeye afişe edilir..."

Karagül: 'Bu ülke Irak değil, sizi etek giydirip Taksim'de oynatırlar'
GAZETECİLER.COM -

"Türkiye'nin her köşesinde insanlar öldürülüyor, bazıları yaralı kurtuluyor, iş makineleri yakılıyor, terör üzerinden bütün ülke rehin alınmak isteniyor.  Bu durum sadece dar anlamda bir terör meselesi değil. Bu sadece PKK meselesi değil. Bu, Türkiye'nin varlığına karşı başlatılmış, geleceğini yok etmeye dönük kapsamlı bir çalışma."

Böyle yazıyor Yeni Şafak gazetesi genel yayın yönetmeni İbrahim Karagül bugün köşesinde ve dikkat çekici bir dizi tespit yapıp ilginç bir çıkış ortaya koyuyor.

"İçerideki bazı sermaye çevreleri, dışarıdaki ağababaları ve terör örgütleri"
diye sıraladığı bir "grup"Gezi olaylarıyla ülkemizi Ukrayna'ya çevirmeye çalışanlar, 17 Aralık'la Mısır'a çevirmeye çalışanlar, bugün hem etnik hem de mezhep ayrışması üzerinden Türkiye'yi Irak ve Suriye'ye dönüştürmeye çalışıyor. Gezi olaylarında DHKP-C'ye kol kanat gerenler, onu pazarlayanlar, bu örgüt üzerinden sempati yayınları yapanlar, bugün aynı şekilde PKK'ya kol kanat geriyor, PKK saldırılarını masumlaştırıyor, terör saldırılarını, cinayetleri kamufle etmek için taklalar atıyor.

Aynı grubun bir Gezi döneminde bir de bu dönemde yayınlarına bakarsanız, aynı yöntemleri, aynı dili, aynı yayın anlayışını yürüttüğünü göreceksiniz.

Durdukları yer vatana ihanettir

Onlar Türkiye'ye karşı terörün safında yer almışlardır. Onların tek icraatı Selahattin Demirtaş'ı pazarlamak değildir. Açık biçimde terörün arkasındaki güç olarak tanımlanmalıdırlar. Dahası, bugün durdukları yer Türkiye'ye karşı açık bir “vatana ihanet” pozisyonudur.

HDP'yi ve PKK'yı kullanarak, Kürt milliyetçiliğini tahrik ederek yeniden “iktidar kurucu” pozisyonlarını ele geçirmek istemişlerdir. Kürtlerden nefret edenler, Kürtler üzerinden Türkiye'yi denetim altına almaya çalışmışlardır. Türkiye'de bir “iç işgal ekseni” oluşturulmuş, bu eksen silahla, örgütlerle, terörle amaçlarına ulaşmak istemektedir. Yıllardır hep bu mücadeleyi vermişlerdi ama ilk kez terörle işbirliği yapıyor, ülkemize karşı açık bir silahlı mücadele yürütüyorlar.

Artık PKK'nın ipleri Kandil'in elinde, İmralı'nın elinde değildir. Bu “eksen”in elindedir. Onların şirket merkezleri PKK'nın ve diğer örgütlerin karargahına dönüşmüştür. Planlama buralardan yapılmaktadır, pazarlama buralardan yapılmaktadır.

Demirtaş sadece bir figürdür, pazarlama malzemesidir. Akıl adamı, siyaset adamı değildir. Bir resim karesidir sadece. Bu zavallı adam, patronlarının kendine tayin ettiği rol üzerinden siyasi ikbal hesabı yapmaktadır. Ama bilmelidir ki, yeri geldiğinde onu buruşturup bir kenara atacaklardır.

Sizi Taksim'de oynatırlar

Biz biliyoruz ki, bu ülke, coğrafyanın son kalesidir. Öyle süslü cümlelerle, entelektüel artistliklerle, göstermelik muhalif pozlarla konuşma zamanı değildir. Bu ülkenin vatansever çocukları, canları pahasına doğruları söylemeye, ülkeleri için mücadele etmeye, yüreklerini ortaya koymaya devam edecektir. Bu mücadele öncelikle ikiyüzlülüklere karşı yapılacak, siyasi sahtekarlıklara karşı yapılacak, terörün arkasındaki asıl güçlere karşı yapılacak, iç işgale ve o oligarklara karşı verilecektir.

Unutulmamalı ki bu ülke Irak değildir, Suriye ya da Mısır değildir. Derin reaksiyon harekete geçtiğinde, bugün terörü yöneten o karargahların sahipleri, etek giydirilip Taksim'de oynatılır, bütün ülkeye afişe edilir. Çünkü bu hınzırca planları ellerinde patlayacaktır.
ÇOK OKUNANLAR