MEDYA KÖŞESİ

Karacan'dan Emre Kongar'a mektup

Ali Karacan, Emre Kongar'ın "Demirören-Karacan İkilisi 'Ateşten Gömlek' Giydi" başlıklı yazısına bir açıklama ile yanıt verdi.

Karacan'dan Emre Kongar'a mektup
GAZETECİLER.COM - Cumhuriyewt yazarı Emre Kongar bugün köşesinde Milliyet'in yeni sahiplerinden Ali Karacan'ın cumartesi günü yazdığı

Kısa açıklamasında Karacan Milliyet'in 31 yıl önceki çizgisini koruyacağına dair işaretler yer alıyor. İşte Ali Karacan'ın o açıklaması:

"Yazmış olduğunuz yazıdaki işin zorluğu konusundaki görüşlerinize katılmakta birlikte takip edeceğimiz çizgi Karacan-İpekçi prensiplerini harfiyen uygulamak olacağı için işimiz o denli kolay.

Basında yeni bir kalite standardı getireceğimizden şüpheniz olmasın.

Saygılarımla,

Ali Karacan."

KONGAR AÇIKLAMAYI NASIL YORUMLADI

"Bana yanıt yollaması her şeyden önce, Milliyet'in satışıyla ilgili yazılara ve yorumlara karşı duyarlılığını vurguluyor ki, bu iyi bir şey.

Sonra yayın çizgisini net olarak "Karacan-İpekçi prensiplerinin harfiyen uygulanması" olarak belirtiyor ki, bu çok daha iyi bir şey." diyen Kongar yazısını şöyle sürdürdü:

Karacan'ın dediğine bakarsak, demek ki Milliyet, nesnel ve araştırmacı habercilik yapacak, her haberin en azından iki tarafını da yansıtacak, halkın gündemini izleyecek, bilgi ve kültür birikimi yüksek yöneticilere, muhabirlere ve köşe yazarlarına olanak tanıyacak, demokrasiye bağlı olacak ve sosyal demokrasiye önem verecek.

Özetle, bugünkü çizgisini titizlikle koruyarak daha da geliştirecek.

Bunu sevinçle karşılamamak ve desteklememek olanaklı değil.

Ama Türkiye'nin bugünkü ortamında, evrensel ölçülerde gerçek bir idealizmi yansıtan bu yayın politikasının gerçekleştirilmesinin çok ama çok zor olduğunu da hemen tekrar anımsatmalıyım.

ÇOK OKUNANLAR