MEDYA KÖŞESİ

Karaalioğlu'nun Özkök'e yolladığı mesaj

Cumartesi günü o mesajı Ertuğrul Özkök köşesine taşımıştı. Ortaya çıktı ki gönderen Star'ın tepe yöneticisiymiş.

Karaalioğlu'nun Özkök'e yolladığı mesaj
GAZETECİLER.COM - Star Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ile Hürriyet'in eski yöneticisi Ertuğrul Özkök cep telefonu ile mesajlaşıyormuş.
Karaalioğlu köşesinden yazınca öğrendik.
Cumartesi günü Ertuğrul Özkök'ün yazısının başında yayınladığı bir mesaj vardı. O mesajı yollayan Karaalioğlu'ymuş...

Mesaj neydi derseniz...
Hatırlatalım:
"Bir gazeteci arkadaşım mesaj attı. Dünkü yazım hakkında şu yorumu yapıyor: Yazının temel argümanı yanlış. Olmayan bir kibri varsayıp, üzerinden tehlikeli bir genelleme yapıyorsun. Aksine görebildiğim kadarı ile büyük bir temkinlilik var."

"O mesajı gönderen gazeteci arkadaş benim" diyerek başlıyor söze Mustafa Karaalioğlu... Ardından da Ertuğrul Özkök'e 'kibir' eleştirilerini sıralıyor.
Diyor ki;

"(...)
Özkök, bugün "kibir" kavramını kullanıyor.
Dün "korku", önceki gün "tek adam devleti", daha önce de "irtica-Malezyalaşmak" vs. demekteydi. Bu mantık zinciriyle sağlıklı bir tartışmaya ulaşmak mümkün olamıyor. Toplumun, seçmenin ağırlık koyduğu her siyasi gelişmeye ve başarıya bir kulp takma pratiği, bugün yapılan "kibir" tanımını fazlasıyla şüpheli hale getiriyor.
Dolayısıyla farklı iki ana fikir ekseninde bölündüğümüz iddiası da gerçeği yansıtmıyor.
(...) Son söz... Eğer referandumda oyum hayır olsaydı ve yüzde 58'de kusur aramak yerine önce bu kitlenin ne istediğini ve yüzde 42'yi arkalayan siyasi ve entelektüel gücün neden bu değişimi başaramadığını sorgulardım.

Yazının tamamını okumak için tıklayın
ÇOK OKUNANLAR