MEDYA KÖŞESİ

Karaalioğlu sustu Babahan konuştu

Ergun Babahan "ben de yayın yönetmenliği yaptım bu işlerden anlarım" altmetniyle kaleme aldığı yazısında iddialara yanıt verdi...

Karaalioğlu sustu Babahan konuştu
GAZETECİLERCOM - Star gazetesinde liberal yazarlara yönelik bir baskı olduğu şeklindeki iddiaya Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu sessiz kalırken, gazetenin bir başka liberal isminden ilginç bir yanıt geldi.

Ergun Babahan, bugün köşesinde Star spekülasyonu başlıklı bir yazı kaleme aldı ve "Gazetemizin güçlü bir yazar kadrosu var ama belki de biraz fazla güçlü..." yazdı.

Esprili bir dilde ve "ben de yayın yönetmenliği yaptım bu işlerden anlarım" altmetniyle kaleme aldığı yazısında Babahan Mehmet Altan'ın yazı günlerinin azaltılmasını eleştirenlere şöyle seslendi:

YAZIDAN HABERE YER KALMIYOR

"Muhafazakar ve liberal yazarların renkli bir yelpazesini oluşturan kadro, Türkiye gerçeğini anlamak isteyenler için müthiş bir bakış açısı oluşturuyor.

Ama yazarlardan zaman zaman habere yer kalmıyor.

Bunu eski bir yayın yönetmeni olarak çok iyi anlıyorum. Hele reklamın yoğun olduğu günler ciddi sıkıntı yaşanıyor.

KARAALİOĞLU KENDİ YAZILARINI DA AZALTTI

Bu nedenle, bir ayrım gözetilmeden tüm yazarların haftalık yazı sayısında bir düzenlemeye gidildi.

Mustafa Karaalioğlu en başta kendi yazılarının sayısını indirdi. Benim yazılarımın sayısı da haftada 5'ten 4'e düşürüldü.

Bu tasarrufu farklı şekilde yorumlayanlar ve muhalif seslerin kısıldığını iddia edenler o yüzden yanılıyor.

BURADAN ONLARA EKMEK ÇIKMAZ

Zaten bir yazarın değeri haftada kaç yere yazdığından çok, ne yazdığı ile ölçülür. O yüzden öküzün altında buzağı arayanlara buradan ekmek çıkmaz.

ÇOK OKUNANLAR