MEDYA KÖŞESİ

Karaalioğlu 'candaş'ların asabını bozacak

Mustafa Karaalioğlu'ndan merkez medyadakileri sinir edecek bir yazı geldi. "Benim çaresiz medyam" deyip bakın neler yazmış.

Karaalioğlu 'candaş'ların asabını bozacak

GAZETECİLER.COM - Star'ın Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu bugün bir medya yazısıyla karşımızda.
Medyayı çok kaleme alan biri değil Karaalioğlu...
Ayda yılda bir girer bu alana...
Haliyle bu yazısı dikkate değer...

TSK'nın tepesindeki istifalarla medyanın içine düştüğü hale mercek tutmuş. Yeni Medya'nın sınavı geçerken, merkez medyanın nasıl çakıldığını yazmış.
Demiş ki:

BENİM ÇARESİZ MEDYAM

"Genelkurmay Başkanı ve arkadaşlarının istifaları üzerine medyanın içine düştüğü halin farkında mısınız? Kararsız, çekingen, telaşlı ne yapacağını bilemez bir şaşkınlık hali...

Devir değişti, Türkiye artık o eski ülkenin adı değil. Bunun farkındalar ama kendilerine yediremiyorlar. O değişimi hiçbir zaman sevemedikleri bir adam gerçekleştiriyor. Ekonomiden dış politikaya, sivilleşmeden her alanda yeniden yapılanmaya kadar ne kadar ünite varsa hepsini birden o adam yönetiyor."

(...) MASKELERİ DÜŞÜYOR

Öte yandan, her yeni değişim aşamasında, insanların o güne kadar “demokrat” zannettiği kalemlerden birkaçının maskesi birden düşüyor. En azılı PKK hatta Kürt düşmanı bilinen; kendileri gibi düşünmeyenleri de bu yüzden yaftalayanların en kuvvetli Kürtçü ve hatta parmak ölçüsünü kaçıracak kadar PKK empatiği olmaları gibi.

Hayatları boyunca 12 Eylül’e, askere karşı yazan ama sıra 12 Eylül’ü, askeri yargılamaya geldiğinde postal giyenler gibi...

Mantığı aşan bir nefret, biyolojiye meydan okuyan bir direnç...

Değişimin siyasi liderliğine, taşıyıcı unsurların muhafazakar karakterine ve değişimin entelektüel eksenine karşı dizginlenemeyen düşmanlık, sahte aydınları böyle savuruyor. Bir uçtan bir uca...

(...) KÖŞEYE SIKIŞTILAR

Değişim rüzgarları estikçe, gerçeği görmemekte direnerek, “geçti geçiyor, bitti bitiyor” diye rüyaya yatanlar medyalarıyla birlikte yenildi.  

Siyasi partileri, işadamları, askerleri, yargıçları, Ergenekonları yenildiği için onlar da yenildiler. Atılan her adım askerle, darbeyle, ülkenin karanlık geçmişiyle yandaş olan medyayı biraz daha köşeye sıkıştırdı.

Bu öyle bir değişim ki artık rol yaparak gizlenmenin imkanı kalmadı.

Gizlendikleri son perde de aradan çekildi.  Genelkurmay Başkanı ve arkadaşlarının ardından bakışlarını yakalayın, o yenilginin donmuş ifadesini bulacaksınız.

Yazının tamamı için tıklayın