MEDYA KÖŞESİ

Kanaltürk'te Özkök'le Apo atışması

Kanaltürk ekranlarında Merkez Siyaset'e konuk olan Ertuğrul Özkök ile Faruk Mercan arasında Abdullah Öcalan polemiği yaşandı...

Kanaltürk'te Özkök'le Apo atışması
GAZETECİLER.COM
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, Kanaltürk ekranlarında Merkez Siyaset'e konuk oldu. Hararetli bir tartışmanın yaşandığı programa Abdullah Öcalan polemiği damga vurdu.

Hürriyet'in '4 yüz' projesi kapsamında Türkiye'nin en etkili 10 insanı listesi hazırlayan Özkök listesinde diğer Hürriyet yazarları gibi Başbakan Erdoğan ve Fethullah Gülen'le birlikte PKK lideri Abdullah Öcalan'a da yer vermişti. Cemaate yakınlığı ile bilinen gazeteci Faruk Mercan ise Özkök'ün listesinde Öcalan'ın yer almasına itiraz etti. Mercan, Gülen ve Erdoğan gibi saygın isimlerin yanında Öcalan'a yer verilmesini Hürriyet gibi bir gazeteye yakıştırmadığını söyledi. Mercan, 'terörle mücadele sürecinden geçen bir ülkede böyle bir listeye bu ismin alınması çok yanlış olmuştur' diyerek Özkök'ü eleştirdi.

Özkök ise Öcalan'ın listeye alınmasının sebebinin sosyolojik ve politik reel durumun bir gereği olduğunu söylerken "PKK yandaşları Murat Karayılan'ın değil Öcalan'ın resimlerini taşıyorlar" dedi.

"Bu ülkede medyada Öcalan'a 'bebek katili' ismini ben taktım. Ama sonuçta ben sosyoloğum ve gerçekleri yazmak zorundayım. Ama toplumu içinde bir liste hazırlansaydı Hitler'i yazmayacak mıydınız? Yada Irak toplumu için hazırlanan bir listeye Saddam'a yer vermeyecek miydiniz? Burada en iyi insanların değil en etkili insanların listesini hazırladık. Bugün Dolapdere'de PKK adına gösteri yapan gençler kimin posterini taşıyor Allah aşkına? Biz bu listeyi etik standartlarla değil etkinlik gücünü düşünerek hazırladık. Adam oradan emir veriyor bombalar atılıyor, örgüt harekte geçiyor. Etkili oluyor yani... Bu adam etkisiz bir adamsa neden devlet kendisiyle görüşüyor o zaman?"

İŞTE O ANLAR: