MEDYA KÖŞESİ

Kanal D muhabiri isyancı kamplarını anlattı

Özgür Suriye Ordusu'nun kamplarını ziyaret eden Cem Tekel tanık olduklarını paylaşırken Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Kanal D muhabiri isyancı kamplarını anlattı
GAZETECİLER.COM
Kanal D muhabiri Cem Tekel, CNN Türk ekranlarında Suriye izlenimlerini anlattı. BAAS rejimine karşı mücadele eden muhalif Özgür Suriye Ordusu'nun kamplarını ziyaret eden Cem Tekel tanık olduklarını paylaşırken Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

İSMİ ORDU AMA KENDİSİ DEĞİL

Özgür Suriye Ordusu'nun adı gibi bir ordu olmadığını vurgulayan Cem Tekel ziyeret ettiği kampların hangi bölgede olduğunu söyleyemeyeciğini belirtti. Kaynaklarını korumak ve güvenlik riski nedeniyle lokasyona dair hiç bir bilgi vermeyen Kanal D muhabiri Özgür Suriye Ordusu olarak bilinen yapının her hangi bir komuta merkezinden yoksun olduğunu ve normal bir ordu olarak anlaşılmaması gerektiğini söyledi. Gerilla ordusu da denilemez diyen Tekel "daha çok küçük gruplar halinde bir araya gelen insanlar internette kendilerini ilan ediyorlar. Özgür Suriye Ordusu'na katıldıklarını duyuran bu küçük gruplar sonrasında ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar" dedi. "Kaleşnikof gibi hafif silahları var daha çok" diyen Tekel Suriye ordusundan kaçan bazı generallarin ise kariyer rekabetleri nedeniyle katkı sunamadıklarını belirtti.

KAYIP TÜRK GAZETECİLERDEN HABER VAR MI?

Cem Tekel, Özdemir'in sorusu üzerine Suriye'de kaybolan iki Türk gazeteciye dair farklı duyumlar aldıklarını da söyledi. Net bir bilginin olmadığını belirten Tekel "Onların bizim gittiğimiz yerden gitmediğini biliyorum. Çok farklı iddialar da var. Sahiden tehlikeli bir bölge. Daha bugün de 3 tane İspanyol gazeteci yakalandı sınırda." dedi.

ÇOK OKUNANLAR