MEDYA KÖŞESİ

Kaç karelik şöhretin var?

Mehveş Evin, "Bir yayında, genel yayın yönetmeninin onlarca fotoğrafının yer almasına ne denir?" sorusuna yanıt arıyor.

Kaç karelik şöhretin var?

Milliyet Cadde yazarlarından Mehveş Evin "Yayıncılığın görgüsüzleri" ismini verdiği yeni bir yayın yönetmeni tipini bakın nasıl eleştirdi?

Evin, "Bir yayında, genel yayın yönetmeninin onlarca fotoğrafının yer almasına ne denir? A-Başarı B-Görgüsüzlük C-Narsisizm." şeklinde bir test gibi başladığı yazısına şöyle devam ediyor: "Doğru cevap: B ve C! Alem dergisi yayın yönetmeni Berna Erten'in önderliğini yaptığı 'foto albümüm' tarzındaki yayıncılığın son örneği Gül Kılıçarslan."

"Cemiyet dergisi" Alem için "aslolan fotoğraftır, kimse okumak için bu dergiyi almaz. Bunu gayet iyi bilen Berna Hanım kendini, dergisinin konu ettiği sosyete-iş insanı-politikacı figürleriyle aynı kadraja sokabildiğini cümle aleme gösterir." diyen Evin, eleştiri oklarını Ankara'da yayınlanan "Siyaset" dergisinin editörü Gül Kılıçaslan'a da çeviriyor.

İşte Evin'in ilginç yazısından bir bölüm:

Künyesine bakalım: Ankara merkezli 'Siyaset' dergisinin 'imtiyaz sahibi' ve 'sorumlu yazı işleri müdürü' G. Gül Kılıçaslan. Derginin fiyatı, 50 TL!
Kılıçaslan, 'ayın yorumu' başlıklı editoryal yazısında derginin 16'ncı yıldönümü sebebiyle verdikleri geleneksel ödüllerden bahsediyor. Bunu yaparken nasıl da mütevazı!

"...Siyaset Dergisi, ülkemizin sürdürülebilir bir kalkınma ve demokratikleşme sürecinin kesintisiz devamına katkı sağlamayı hedef almıştır... Siyaset Dergisi, bugün ulaştığı zirve noktasındaki sürdürülebilirliğini ve istikrarlı, kesintisiz yayın hayatını, duyarlı, doğruyu arayan ve onu sağlayan okuyucusuna borçludur..."
Bu yüce misyonları taşıyan dergi, ayıp olmasın diye 'ayın siyasi konuları'na birkaç sayfa ayırdıktan sonra '16'ncı yıl coşkusu'na geçiyor. Ama ne coşku! Gül Hanım'ın facebook'unda herhalde kendine ait bu kadar kare yoktur!
Gül Hanım'ın açılış konuşmasının tam metnine yer veren dergi, Alem'e rahmet okutur: Ajda Pekkan'dan tutun Rauf Denktaş'a, Zülfikar İzol'den Abdülkadir Aksu'ya, yılın kişilerine verilen ödüllerin hemen her karesinde Gül Hanım'ı görüyoruz.

Eh, kendi dergisinin zirve noktasını kutluyor, bu kadar önemli şahsı bir araya getirmiş, kolay mı kardeşim? Gösterecek kendini tabii, göstermese bu ülkede ayıp sayılıyor!

Evin'in yazısının tamamını okuyabilirsiniz.

Yorumlar