KİTAPLIK

J.K. Rowling'in sihiri sürüyor

Casual Vacancy şimdiden ülkede 2012'nin en çok satan "bez ciltli edebiyat kitabı" konumuna yükseldi.

J.K. Rowling'in sihiri sürüyor
GAZETECİLER.COM - Harry Potter serisiyle büyük ün kazandıktan sonra yetişkinler için de ilk kez bir roman kaleme alan J.K. Rowling, Britanya'da "Çok Satanlar" listesinin zirvesine yerleşti

ÇOK SATANLAR LİSTESİNE YERLEŞTİ

göre Harry Potter serisiyle büyük ün kazandıktan sonra yetişkinler için de ilk kez bir roman kaleme alan J.K. Rowling, Britanya'da "Çok Satanlar" listesinin zirvesine yerleşti. J.K. Rowling'in Casual Vacancy adlı romanı piyasaya çıktıktan sonraki ilk üç gün içinde 124 bin 603 adet sattı. 

DAN BROWN'UN KAYIP SEMBOL'ÜNÜ GEÇTİ

Bu rakamla,  J.K. RowlingCasual Vacancy şimdiden ülkede 2012'nin en çok satan "bez ciltli edebiyat kitabı" konumuna yükseldi ve 2009'da Dan Brown'ın bir hafta içinde 550 bin satışa ulaşan The Lost Symbol romanından bu yana en hızlı satan "yetişkinlere yönelik" kitap oldu.

SON HARRY POTTER ROMANINI GEÇEMEDİ

İşin ilginci, Casual Vacancy'nin bu çok başarılı siftaha rağmen, J.K. Rowling'in çocuk okurlar arasında sağladığı popülaritenin gerisinde kalması.

Serinin son kitabı olan Harry Potter and the Deathly Hallows/Harry Potter ve Ölüm Yadigârları ilk haftasında 2.6 milyondan fazla satarak, Britanya'da o hafta içinde yapılan toplam kitap satışının beşte ikisine karşılık gelmişti.

Eleştirmenler ise Casual Vacancy'nin edebî değeri konusunda ikiye bölünmüş durumda.

ÇOK OKUNANLAR