MEDYA KÖŞESİ

İyi bir köşe yazısı kaç dakikada yazılır?

Can Dündar, Başbakan'ın eleştirilerini fazla ciddiye almış ve bir makale ne kadar zamanda yazılmalıdır sorusuna cevap bulmuş.

İyi bir köşe yazısı kaç dakikada yazılır?

GAZETECİLER.COM

Başbakan'ın köşe yazarlarını hedef alan 'yarım saate makale yazıyorlar' sözleri çok tartışıldı. Can Dündar eleştirileri fazla ciddiye almış ve 'bir makale ne kadar zamanda yazılmalıdır?' sorusuna cevap İlginç bir formülü var Dündar'ın:

“30 yıl + 2 saat...”

Bu arada uyandıralım, Dündar'ın formülü dünyaca ünlü ressam Picasso için anlatılan bir diyalogtan araklama...

İyi bir köşe yazısı kaç dakikada yazılır?

Başbakan Erdoğan köşe yazarları için “Her gün yazıyorlar. Yarım saatte şişiriyorlar” dediğinden beri kim görse “Sen kaç dakkada yazıyorsun?” diye soruyor.
Bizim meslekte sekiz saat ıkınıp da yazamayanları da biliyorum, öğle yemeğinde bir eliyle atıştırırken öbürüyle döktürüverenleri de...
Benim için şu olmalı doğru cevap:
“30 yıl + 2 saat...”
Perimiz yanımızda
Aslında yazmak dünyanın en keyifli işi olsa da, zaman baskısı hakikaten sevimsizdir. 
Her gün değilse bile haftanın beş-altı günü belli bir saate kadar, belli uzunlukta bir yazıyı yetiştirmek zorundasınızdır.
Çetin Altan ustanın dediği gibi, işin zorluğunu anlamak için bir kağıt kalemle bir odaya kapanmayı, kısa sürede iki sayfa yazıyı belli bir duygu ve düşünce bütünlüğü içinde ve okuyanın ilgisini çekecek şekilde yazıp çıkmayı denemeniz gerekir.
İlham bekleyecek vaktiniz yoktur çoğu zaman... Perinizi yanınızdan hiç ayırmamalısınız.
Başbakan olsanız, birileri sizin yerinize yazar; onu karşınızdaki şeffaf sayfadan kendiniz yazmış gibi okursunuz; bizde pek az “üstat”ın böyle “yedek kuvvetleri” vardır.
Yaza yaza zamanla her yerde (tatilde, bir dost sofrasında, güzelim bir muhabbetin ortasında), her koşulda (uykusuzken, yorgunken, canınız yazmak istemediğinde) yazmaya alışırsınız.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum