MEDYA KÖŞESİ

İtici bulduğum Pınar Kür bile şirin bir sunucu oldu

Bugün gazetesi yazarı Aykut Işıklar bize çok önemli bir şeyi hatırlatıyor: İnsanlığımızı! "Bırakın kavgayı hayatın tadını çıkarın" diyor

İtici bulduğum Pınar Kür bile şirin bir sunucu oldu

Kemal Tahir'in tarihe geçen bir sözü ile başlıyor Aykut Işıklar bugünkü yazısına ... 

'Beyler nedir bu birbirinizden alıp veremediğiniz? Şurada topu topu 1500 kişisiniz. Eh, taş çatlasa da 3000 okurunuz var. Neyi paylaşamıyorsunuz? Neyin en büyüğüsünüz? Bırakın kıskançlık yapmayı, kavga etmeyi. Arkadaşça yaşayıp hayatın tadını çıkarın.'

O da bu sözden yola çıkarak TV'ci arkadşalara sesleniyor:  "Birbirimiz için harcadığımız enerjiyi, sokaktaki vatandaş için harcasak daha iyi olmaz mı? Kötülük yerine birbirimizi alkışlasak, desteklesek, yardımcı olsak... Eminim daha güzel şeyler üreteceğiz." 

Ardından hafta içi bir kaç programdan okuyucusuna örnekler sunuyor!

- (...) Geçen akşam Kanaltürk'te Yüksel Aytuğ'un hazırlayıp-sunduğu Medyatik programında Beyazıt Öztürk ile Acun'un muhabbetini büyük dikkatle izledim. İki delikanlı da 'Biz şöhreti ve parayı aştık. Artık sadece insan gibi yaşamayı düşünüyoruz' der gibiydi. Şakalaştılar, sataştılar ama hep samimi ve temiz kaldılar. Rekabet var ama dostluk ve arkadaşlık daha çok.

NTV'deki 'Hadi Gel Bizimle Ol' her hafta kendini biraz daha aşıyor. İlk zamanlar itici bulduğum yazar Pınar Kür bile çok şirin bir TV sunucusu oldu. Haberci Çiğdem Anad gitti, talk-show yapan Çiğdem geldi. Sanki başka bir kişilik oldu. Ama güzel ve şirin TV kişiliği... Müjde Ar her zaman aynı. Kendinle dalga geçen bir olgun. Birileri kıskanıp, çatlayadursun Aysun Kayacı giderek daha çok seviliyor. Çünkü artık 'aptal sarışın' değil.

Peki Acun'un Fenerbahçe'yi ağırladığı 'Var mısın Yok musun?' için ne diyorsunuz? Herhalde şu sıralar internette en çok izlenen klip oldu. Hele Cem Yılmaz'ın dışarıdan katıldığı sahneler.... Bence TV'cilik tarihimizin altın sayfalarıdır. Ülkemizde böyle bir program gerçekleştiği için sadece sevinmek gerekiyor. Bu başarılı işleri yapanlar benim arkadaşım demiyoruz da... Bana ne onlardan? Babamın hayrına mı yapıyorlar? Milyonları götürüyorlar. Öte yanda binlerce sendikasız güya fikir işçisi olan gazeteci ve TV'ci karnını zor doyuruyor' derseniz... Ona da eyvallah. Haklısınız. Onları yazın o halde.

Veya Ayşe Arman gibi yapın. 53 yaşında hayallerini gerçekleştirdiği gün vefat eden Hızır Tüzel'in ardından yazdığı yazı gibi... Eşi Tansel Tüzel, Ayşe Arman'a bir mektup göndermiş. Birbirini yiyen köşe yazarları okusun isterim. Okusunlar da yaptıkları komik kavganın ne kadar boş olduğunu anlasınlar. Sadece birkaç arkadaş tarafından okunduğu, halkın hiç ilgilenmediği hatta küfür yediklerini öğrensinler.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar