MEDYA KÖŞESİ

İşte İnci Sözlük'ün vekil adayı 'Ahmet Abi'!

İnci Sözlük'ün milletvekili adayı Ahmet Abi NTV'de canlı yayında adaylık sürecini sanal alemden aldığı desteği anlattı...

İşte İnci Sözlük'ün vekil adayı 'Ahmet Abi'!

GAZETECİLER.COM
12 Haziran genel seçimlerinin en renkli milletvekili adaylarından 'Ahmet Abi' olarak bilinen Ahmet Yılmaz, NTV ekranlarında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

İnci Sözlük yazarlarının başlattığı bir kampanya sonucu adaylığını koyan Ahmet Abi sözlük yazarlarından Bakuninin Kuzeni ile canlı yayında adaylık sürecini anlattı. Sözlük yazarlarının Eskişehir'den bağımsız aday olması yönünde başlattığı kampanya ile medyanın dikkatini çeken Ahmet Yılmaz adaylık ücretinin sözlük yazarları tarafından toplandığını söyledi. Eskişehir'in sahipsiz bırakıldığından yakınan Yılmaz kentin ihtiyaçlarına cevap olacağını söyledi. Adaylık sürecinin sözlük yazarlarının ricaları üstüne geliştiğini belirten Yılmaz 'Gençleri kıramadım' dedi.

Kampanyayı başlatan sözlük yazarlarından 'Bakuninin Kuzeni' ise Ahmet Abi'yi tanımalarına neden olan 'şişe savaşı'nı hatırlatarak 'komşusuna yardım için orada olması bizi cezbetti' dedi.

İnci Sözlük yazarı kampanyayı hanig motivasyonla örgütlediklerini şöyle izah etti: "Ahmet Abi sosyal medyanın çıkardığı bir kişi. Biz de sosyal medyanın en bilinen parçalarından biriyiz. Bu konuya dair zirveler yaptık, toplantılar düzenledik. Kısa sürede adaylık sürecinin gereklerini yerine getirdik. Tek bir adayla ülkeyi değiştiremeyiz ama sosyal medyanın, gençliğin ve İnci Sözlük'ün sesi olmak istiyoruz. 21. yüzyıl sosyal medyanın yüzyılıdır. Biz de bunun parçası olmak istiyoruz."



4 BİN LİRALIK ŞİŞE SAVAŞIYLA ÜNLÜ OLDU

Yılmaz’ı meşhur eden olay, 25 Nisan 2010’da Eskişehir Alanönü Mahallesi’nde bir Tekel bayiinde meydana geldi. Alkollü 4 kişi, yanlarında getirdikleri bir şişe votkayı Tekel bayi çalışanı Tuna Erkoç’a vererek yerine bira istedi. Erkoç, itiraz edince kavga çıktı. Bitişikteki oto kiralama şirketi sahibi Yılmaz sigara almak için geldiğinde kavgaya müdahale etti, ancak bu sırada şüphelilerden biri Yılmaz’ı bacağından bıçakladı. Öfkeyle kontrolden çıkan Yılmaz, raflardan aldığı içki şişelerini 4 kişinin üzerine atmaya başladı. Atılan şişeler kafalarına isabet eden 4 kişi yere düşüp kalka bayiden çıkıp kaçarken bayideki güvenlik kamerasına yansıyan olay tıklanma rekoru kırdı. Bayide ise 4 bin liralık maddi zarar oluştu.

ÇOK OKUNANLAR