MEDYA KÖŞESİ

İşte Hürriyetcilerin olay yaratan kareleri

Ertuğrul Özkök, Ayşe Arman, Fatih Çekirge, Ahmet Hakan, Eyüp Can. Onları hiç böyle görmediniz. İşte Hürriyet'in yeni tanıtımı:

İşte Hürriyetcilerin olay yaratan kareleri

Ertuğrul Özkök, Ayşe Arman, Fatih EÇkirge, Ahmet Hakani Ayüp Can. onları hiç böyle görmediniz. İşte Hürriyet'in yeni tanıtım kampanyası için Ertuğrul Özkök'ün yazdıkları:

Hürriyet sitcom'unu daha eğlenceli hale getirmek için Emre ve Şermin, kapımı çaldı. 'Bu yılki yılbaşı ilavesinde, Hürriyet yazarları ünlü filmlerin afişlerini canlandırsın' dediler. Önce filmleri seçecek, sonra da hangi yazarın hangi afişte yer alacağına karar verecektik. 'Benim için hangi rolü düşündünüz?' diye sordum. Çekinerek, 'Hokkabaz' dediler.

İşte olay yaratacak o kareler..


[photos]

Çok güldüm. Hemen kabul ettim. Daha önce de yazdım; Ne diyordu o atasözü? Ne de olsa farklı olmak adaba aykırıdır. Eğer o adap, benim adabımsa, onun ahlakı tek kişilik tarikatımın kutsal kitabında yazılıysa; Tavşan kardeş kıyafeti üstümde çok iyi durur. Ölmeden önce yapmak istediklerimin çetelesinde, gazeteye Tavşan Kardeş kıyafetiyle gelmek vardı. Hürriyet'in yayın yönetmenliğinden ayrılırken Tavşan Kardeş olamadım ama Hokkabaz oldum. Her şeyin zaten illüzyondan ibaret olduğu bir dünyada hokkabaz olmak şahane bir fikir değil mi sizce de? 2010'un ilk gününde sizleri çok eğlendireceğini düşündüğüm bu ekte kimler yok ki? Anti yelekçi Sedat Ergin, niçin günlerce yıpranmış yelek aradı, günlerce hangi hareketin provasını yaptı? Oktay Ekşi, kulağını çekmek için hangi Hürriyet yazarını seçti? Yalçın Bayer, niçin havada uçtu? Enis Berberoğlu, Erman Toroğlu, Vahap Munyar, Sema Eren niye siyahlar içinde? Latif Demirci, kiminle öpüştü? Mehmet Y. Yılmaz gitarını alıp nereye gidiyor? Doğan Hızlan, yakasındaki kırmızı gülle niye çelik gibi bakışlar attı? Ayşe Arman, hangi seksi yıldızın koltuğuna oturdu? Tufan Türenç, Fikret Ercan, Ahmet Hakan, Eyüp Can, Uğur Cebeci güneş gözlüklerini takıp nereye gidiyor?






[page_end]



Ekip son derece tehlikeli. Afişteki duruşlar uzun uzun etüd edilmiş ve ezberlenmiş. Herkes nasıl duracak, nereye bakacak, bacağını nereye koyacak çok iyi biliyor. Eyüp Can
'ın gözlüğünü unutması bile problem yaratmıyor. Tek sorunumuz, Ahmet Hakan'ın sürekli 'vallahi geliyorum' deyip çekimlere gelmeyerek bizi ekmesi. Son dakikaya kadar ümit verip gelmiyor, sonra da kısa bir mesaj atıyor; 'Ben gelmesem!' Öcümüzü, zamanında Antalya'da çektirdiği portresini bedeninden kopararak alıyoruz. Ama yine de kıyamayıp afişin orijinalindeki şahane bir vücuda kafayı monte ediyoruz. Kadro tamam!

[page_end]


Uğur Cebeci - Fikret Ercan


Eyüp Can Sağlık


[page_end]

Ayşe'yi yakından tanıyanlar, onun Temel İçgüdü filminin tüm afişlerini en ince detayına kadar incelediğini tahmin eder. Evet yanılmamışız. Her şeyin mükemmel olması için oturacağı koltuğa kadar kafa yormuş. Kayınvalidesi Betül Mardin'in ata yadigârı antika koltuğu bile stüdyodaki yerini alıyor. Çekim saatinde yanında kuaförü ve sarı bir perukla çıkageliyor. Uzun süren çekim sırasında peruklu halini beğenmiyoruz. Sharon Stone'un uzun saçları yerine kendi saçlarında karar kılıyoruz. Sonuç 10 üzerinden 9.5 hafta!






Latif Demirci'nin dudaklarına ateşli bir buse konduracağı kadın Vivien Leigh değil Güllü Hanım. Latif alacağı pozisyonu kafasında tam olarak canlandırmaya çalışıyor. Uğraşıyor ama sonuç vahim. Latif'in şansına Hürriyet'teki şahane kadınlardan biri değil de, bizim sakallı bıyıklı ofisboy Hasan yetişiyor. Latif'in kollarının arasına aldığı Hasan'la konsantrasyon sağlamaya çalışıyoruz ama nafile. Bir şey eksik. Hah tamam şimdi bulduk! Hasan'ın başı açık o yüzden olmuyor! Eski bir tişörtten Hasan'a şahane bir eşarp uydurduk. İşte oldu bitti. Latif Güllü'yü seviyooo :


[page_end]




Çekimler sırasında en pahalı prodüksiyona Sema Eren imza atmış. Matrix
'teki Trinity rolü için özel olarak siyah deri kostüm yaptırmış. Erman Toroğlu iddialı, 'Ben size 10 numara Matrix olurum' diyor. Ekonomi Müdürü Vahap Munyar ve Hürriyet'in yeni Yayın Yönetmeni, bu afişin de Morpheus'u Enis Berberoğlu'na gelince... Kendileri her daim iki dirhem bir çekirdek takım elbiseyle dolaştıklarından asi deri ceketlerden bulmaları zor oluyor. Ama zaten biz de onlardan bir Erman Hoca performansı beklemiyoruz. Matrix'te esas problem silah. Güvenlik şefimiz Hamit Çolak yardıma koşuyor, kibarca, 'Efendim o silahlar öyle tutulmaz, lütfen şöyle tutalım' diyor.







ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 2 yorum