MEDYA KÖŞESİ

İşte Fenerlilerin en sevdiği gazete!

Eminim bütün Fenerbahçe camiası da, sakin biçimde bu merakla davanın sonunu bekleyecektir. Çünkü bu sezon onlar da ölüp ölüp dirildi...

İşte Fenerlilerin en sevdiği gazete!
GAZETECİLER.COM - Fenerbahçeli taraftarlar bugünlerde çok sıkıntılı günler yaşıyor. Şampiyonluk sevincini yaşamaya henüz devam ederken Pazar günü bir anda yapılan TEMİZLİG Operasyonu ile Aziz Yıldırım ve bir çok kulüp yöneticisi gözaltına alındı. Sorgular sürerken medyada maçlar için yapıldığı iddia edilen şikelerin görüntüleri, telefon kayıtları, fotoğrafları ortalığa saçıldı.

POP SOSYOLOG ÖZKÖK
YANILDI MI?

Özkök bugün her zamanki köşesinde Şike Operasyonu ile ilgili olarak ilginç bir yazı yazdı. Bir yandan Alex röportajı gazetenin sürmanşetindeyken, Özkök her zamanki köşesinde Fenerbahçe-Sivasspor maçının gerilimli son 20 dakikasında gözlemlediklerini yazdı.

"Aziz Yıldırım’ın yüzü bembeyazdı.
Son 20 dakika artık maçı izleyemez hale gelmişti. Yerinden kalktı ve içeri gitti. (...) O gün de, sırf gazetecilik için
gidebilmiştim. Şampiyonluğun hikâyesini ve soyunma odasını yazacaktım. Yani galip gelmesi kadar yenilip şampiyonluğu kaybetmesi de bir “pop sosyolog” olarak ilgilendiriyordu beni. (...) Operasyonları başlatan polisin elindeki somut delillerin ne olduğunu bilmiyorum. O nedenle, peşinen şöyledir veya böyledir de diyemiyorum.
Diyeceğim, “Eğer o maçlar gerçekten satın alındıysa”, o bile, Aziz Yıldırım ve Cemil Turan’ın heyecanını yatıştıramamıştı. O yüzden, henüz dava aşamasına gelmemiş bu süreci merakla izliyorum.

EN SEVİLEN GAZETE HÜRRİYET
Fenerbahçe taraftarının bu günlerde en sevdiği gazete ise Hürriyet, en sevdiği yazar ise Ertuğrul Ökzkök olsa gerek. Gazete takdir-i ilahi olarak yorumlanabilecek bir tesadüfle Pazar günü, yani Aziz Yıldırım'ın gözaltına alındığı operasyonun başladığı gün Özkök'ün Alex ile yaptığı röportajı yayınlamaya başladı.

MANŞETTE ŞİKE OPERASYONU
SÜRMANŞETTE ALEX

Gazetenin manşetinde Temizlig ismi verilen operasyon kapsamında yürütülen soruşturmayı haberleştiriken, sürmanşetinde ise Fener'in Brezilyalı yıldızının hayat öyküsünü Özkök'ün kaleminden kullanıyor.

Pazar günü Alex röportajını şu şekilde anonslamıştı: 

"Bugüne kadar kimseyle görüşmeyen annesi ve babası evinin kapıları ilk defa Hürriyet'e açtı. Eşi, beline yaptırdığı şaşırtıcı dövmeyi ilk defa Hürriyet'e gösterdi. Onu yetiştiren hocaları ilk defa Hürriyet'e konuştu. Ertuğrul Özkök Alex'in doğduğu yeri de içine alan Curitiba'ya gitti. Alex, ailesi ve en yakınları ile dört gün geçirdi. Ve süperstarın hayatını yazdı..."

Ertuğrul Özkök'ün Alex ile yaptığı röportajın tamamını okuyabilirsiniz.