MEDYA KÖŞESİ

İşte Ciner'in Bekir Coşkun'u kovma nedeni

Bekir Coşkun'u hükümet mi kovdurttu? AK Partili Hüseyin Çelik, Turgay Ciner'e "neden kovduğunu" sordu ve yanıtı canlı yayında açıkladı.

İşte Ciner'in Bekir Coşkun'u kovma nedeni
GAZETECİLER.COM - Bekir Coşkun'un Habertürk'ten kovulmasının perde arkası giderek açıklığa kavuşuyor. İddialara göre deneyimli yazar hükümetten gelen baskılar sonucu bizzat Turgay Ciner tarafından kovulmuştu. AK Parti'nin önemli isimlerinden Hüseyin Çelik bu iddiayı canlı yayında yanıtladı.

CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın konuğu olan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik konuya dair iddiaları yanıtladı. Payzın'ın 'Bekir Coşkun'u siz mi kovurdunuz?' sorusunu yanıtlayan Çelik, konuyla ilgili olarak Turgay Ciner'i aradığını ve "kovma nedenini" öğrendiğini söyledi. 

CİNER, "KAN DAVASI" ZİHNİYETİ
NEDENİYLE KOVMUŞ


Çelik'in aktardığına göre Turgay Ciner, "Bekir Coşkun'u neden kovduğunu" aynen şu cümlelerle aktarmış; 
 
"Üzerimde Allah var. Hükümet ve AK Parti'den baskıyı bırakın, telkin bile olmadı. Bu benim patron olarak tasarrufum. Bir kişi benimle ilgili üst üste yüz tane yazı yazarsa ve bunu adeta bir kan davası zihniyetiyle yazarsa, ben empati yaparım ve bundan rahatsız olurum. Basın meslek ilkelerine uygun hareket etmeyen bir kişiyi çalıştırmak zorunda değilim. Bekir Coşkun, gazetedeki işine son verilen ne ilk ne de son kişi. Kan davası zihniyetiyle yazan yazar varsa ben o kişiyi gazetede tutmam."


ÇOK OKUNANLAR