MEDYA KÖŞESİ

İşte bu ilginç! Can Ataklı askere çakmış!

Can Ataklı da okurlarını şaşırtan bir yazıyla 1 Mayıs kutlamalarını değerlendirmiş. Ataklı, dün Taksim'deki kutlamalarda yenilenin asker olduğunu ilan etmiş.

İşte bu ilginç! Can Ataklı askere çakmış!
GAZETECİLER.COM
1 Mayıs kutlamarın Taksim'de görkemli bir kitlesel mitinge dönüşerek güne damgasını vuruken gazete köşelerinde de ilginç yankılar buldu. Vatan yazarı Can Ataklı da okurlarını şaşırtan bir yazıyla 1 Mayıs kutlamalarını değerlendirmiş. Ataklı, dün Taksim'deki kutlamalarda yenilenin asker olduğunu Haliye ordunun yer aldığı hemen her polemikte pek de sivil bir tavır almayan Ataklı bu kez şaşırtmış.

Asker ne düşündü?

Taksim alanının mitinglere kapatılması tamamen askerin işidir. Korkak siyasetçiler ise 32 yıl boyunca meydanı açmaya cesaret edemediler.

1 Mayıs 1977 provokasyon sonucu kana bulandı. Ama hemen ertesi yıl aynı kalabalıklar yine meydandaydı. 1979’a gelindiğinde ise dönemin İstanbul Sıkıyönetim Komutanı Orgeneral Necdet Uruğ bir günlük sokağa çıkma yasağı ilan ederek hem Taksim’i kapattı hem de İstanbullular’ın ruhuna dehşeti sokan adam oldu. Ama en onur kırıcı 1 Mayıs 1980’de yaşandı. İstanbul’da yine sıkıyönetim vardı. Bu kez sokağa çıkma yasağı konmadı ama her yer askerle dolduruldu. Taksim alanı tamamen kapatıldı. Ve askerler sanki marifetmiş gibi 1 Mayıs günü Taksim’e bir tabur asker soktu. Alana Türk bayrağı çekti.

Sıkıyönetim Komutanı alana solcuları komünistleri sokmamanın gururunu yaşıyordu herhalde. Zaten 5 ay sonra da darbe yapıldı.

Dünkü 1 Mayıs’ı askerler hangi duygularla izledi çok merak ediyorum. Çünkü dün asıl yenilenler onlardı.
Yorumlar