MEDYA KÖŞESİ

İşte Aziz Yıldırım'ın 'en akıllıca' hareketi

Nuran Yıldız, Medyanın başıboş halleri başlığı ile web sitesinde kaleme aldığı yazısında spor programı adı altında ekranlara gelen yayınları analiz etti.

İşte Aziz Yıldırım'ın 'en akıllıca' hareketi
GAZETECİLER.COM - İletişim bilimci Nuran Yıldız, Medyanın başıboş halleri başlığı ile web sitesinde kaleme aldığı yazısında spor programı adı altında ekranlara gelen yayınları analiz etti.

Yıldız, "Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe taraftarını, spor programlarını RTÜK’e şikayete davet etmesinin son zamanlarda yaptığı en akıllıca hareket" olduğu yorumunu da yaptığı yazısında Fenerbahçe'ye bir de öneri yaptı: "Aziz Yıldırım kulüp içerisinde yalnızca bu konu için çalışacak bir ekip de kursa iyi olur."

İşte Nuran Yıldız'ın bugün yazdığı o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

DENETİMSİZ PROGRAMLARIN ÇİRKİNLİĞİ SAHALARA YANSIYOR

"Televizyon ve gazetelerin spor haber ve programları düzeysizliğin zirvesine çıkıyor. Kimsenin umuru değil!

Denetimsiz, yönetimsiz spor programlarının her geçen gün çirkinleşmesi, sahalara yansıyor ve sporun üslubunu belirliyor.

Ne kadar saldırgan, ne hakaret edebilme kapasitesi yüksek, ne kadar uydurmasyon olursanız program başına o kadar fazla ücret alıyorsunuz.

En embesilimizin bile üzerine yorum yapabileceği maçlar hakkında ordinaryüs profesör pozunda konuşan soytarılar, spor adamı muamelesi görüyor. (Elbette bir ya da iki düzgün program da var.)

"FOSEPTİK ÇUKURU" BENZETMESİ YANLIŞ MI?

Spor uzmanlarının Recep İvedik’i mumla arattığı programlara bakınca, bir basketbol teknik direktörünün, Galatasaray futbol kulübü teknik direktörlüğüne adaylığını açıklaması anlaşılabilir.

Spor programlarının foseptik çukurlarına benzemesiyle, sporumuzun dünyada bulduğu değer arasında tuhaf bir orantı yok mu sizce de?

En çok, o programları ciddiye alarak yayına bağlanıp dert anlatmaya çalışan spor adamlarına, futbolculara, teknik adamlara acıyorum. Rezil bir komedinin malzemesi olmaktan başka bir işlev görmüyorlar.

Temiz futbol, temiz spor amaçlayan kişi ve kurumlar varsa, medya içeriği bundan bağımsız değildir.

AZİZ YILDIRIM'IN EN AKILLICA HAREKETİ

FB taraftarını, spor programlarını RTÜK’e şikayete davet etmesi Aziz Yıldırım’ın son zamanlarda yaptığı en akıllıca hareket oldu. Davet etmekle yetinmeyip, Fenerbahçe içerisinde yalnızca bu konu için çalışacak bir ekip de kursa iyi olur. Çünkü bu pespayelik karşısında, medya yöneticileri, TFF, RTÜK, Gençlik ve Spor Bakanlığı hepsi uykuda.

 

Nuran Yıldız'ın yazısının tamamını okuyabilirsiniz.