MEDYA KÖŞESİ

İsrail'i çıldırtan Kurtlar Vadisi'ndeki sahne

İsrail'in, "Ayrılık" dizisinin ardından "Kurtlar Vadisi"ne yönelik diplomatik kanallardan bir protesto girişiminde bulunduğu bilgisi geldi.

İsrail'i çıldırtan Kurtlar Vadisi'ndeki sahne

GAZETECİLER.COM

İsrail'den Kurtlar Vadisi'ne tepki! Hangi sahneye kızdılar? İsrail'in, "Ayrılık" dizisinin ardından "Kurtlar Vadisi"ne yönelik diplomatik kanallardan bir protesto girişiminde bulunduğu bilgisi geldi.

Edinilen bilgiye göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı, "Kurtlar Vadisi" dizisine ilişkin olarak Türkiye nezdinde diplomatik girişimde bulundu. Türk Büyükelçisinin Bakanlığa çağrıldığı, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nin bir yetkilisince de doğrulandı. Ancak yetkili, girişimin niteliği konusunda bilgi vermedi.

BU SAHNE İSRAİL'İ ÇILDIRTTI

[photos]

Söz konusu bölümde Mosad'ın bir Türk çoçuğunu kaçırarak İsrail Büyükelçiliğine götürdüğü, bunun üzerine Büyükelçiliğe düzenlenen baskın sonucunda orada görevli bir diplomatın öldürüldüğü öğrenildi.

DAVUT YILDIZI KANA BULANDI
Polat Alemdar'ın yol arkadaşı Memati'nin oğlunu kurtarmak için yaptığı baskında, çocuğu esir alan kişiyi başından vurması ve vurulan kişinin başından sıçrayan kanın İsrail bayragında da yeralan yahudilige ait bir simge olan Davut Yıldızı'na bulanması dikkat çekiciydi.

HEP SİZ Mİ SAVAŞ SUÇU İŞLEYECEKSİNİZ
Öte yandan, Alemdar'ın baskın düzenlenen konutta, bir diğer kişiyle yaşadığı dialog ise çarpıcıydı. Polat'ın silah çektiği kişinin 'Burası yabancı bir ülke toprağı. Savaş suçu işliyorsunuz' sözleri üzerine 'Hep siz mi savaş suçu işleyeceksiniz' şeklinde konuşan Alemdar, karşısındakini öldürdü.

PANA FİLM'DEN SERT CEVAP

Pana Film: "İsrail yönetimi, insanlık dışı uygulamalarının teşhirini diplomatik yollardan engellemeye çalışmak yerine, bir an önce Filistinli çocuklara uyguladığı vahşeti durdurmalıdır."

İsrailli yetkililerin Filistinli çocuklara olan hassasiyetinin derecesini, başta İsrail halkı olmak üzere, dünya kamuoyu ibretle seyrediyor. Filistinli çocuklar, en temel yaşamsal hakları olan beslenme, sağlık, eğitim gibi haklardan mahrum ediliyor. Birleşmiş Milletler bayrağı altındaki çocukları bombalamaktan çekinmeyen İsrail yönetimi, neden Kurtlar Vadisi dizisinde yaptıklarının anlatılmasından rahatsız oluyor?


 

Kurtlar Vadisi, doğruları söylemeye ve yanlışları teşhir etmeye devam edecektir.

İŞTE İSRAİL'İN TEPKİSİNİ ÇEKEN SAHNE
 


 
ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum