MEDYA KÖŞESİ

İsmet Berkan'dan çarpıcı bir soru

"Bu yazıyı gazetecilik hatıralarımı anlatmak için değil, Başkan Bill Clinton'ın dindarlığından söz etmek için yazıyorum."

İsmet Berkan'dan çarpıcı bir soru
GAZETECİLER.COM - Radikal gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmet Berkan, bugün köşesinde ilginç bir soru soruyor? "Gazeteci olarak Amerikan Başkanlarının çalışma odası sayılan Beyaz Saray'ın ünlü Oval Ofis'ine iki kez girdim." diye başladığı yazısında Oval Ofis'e gittiği iki seferin ayrıntılarını anlatıyor önce.

OVAL OFİSE İKİ KERE GİTMİŞ

"Birincide telaşlıydım, Süleyman Demirel ile Başkan Bill Clinton'un bize yapacağı açıklamaları merakla not etmeye hazırlanıyor, belki fırsat bulursam soru sormayı umuyordum.

İkinci seferde ise liderlerin orada ayaküstü söylediklerini zaten on dakika sonra TV'den yayınlanacağını, benim oradaki mevcudiyetimi başka şekilde anlamlandırmam gerektiğini düşündüm."
diyen Berkan, Oval Ofise ikinci kez gittiğinde neler yaptığını da anlatıyor:

ODADAKİ KİTAPLARA, RESİMLERE BAKMIŞ

"İşte bu yüzden, bütün gazeteciler ve kalabalık liderler ve beraberlerinde heyetlerin oturduğu koltukların etrafına yığılmışken ben geride kaldım, Oval Ofis'in az sayıdaki rafında yer alan kitapların isimlerini, duvarlardaki resimleri ve en önemlisi Başkan'ın çalışma masasının üstündekileri not almaya başladım. Bir ara masaya fazla yaklaştığım için Beyaz Saray görevlilerince uyarıldım ama beni uyaran görevliye bazı sorular sormayı da akıl ettim, Başkanın yakınındaki ekipten olan görevliden de faydalı şeyler öğrendim.

BAŞKANIN MASASINDA KUTSAL KİTAPTAN ALINTI

Bu yazıyı gazetecilik hatıralarımı anlatmak için değil, Başkan Bill Clinton'ın dindarlığından söz etmek için yazıyorum. Clinton'ın masasında camdan yapılma küçük bir levha dikkatimi çekmişti. Levhada Hristiyanların kutsal kitabı İncil'den kısa bir alıntı, bir özlü söz yazılıydı. Adil olmak, yönetirken kimsenin hakkını çiğnememek üzerine kısa bir cümle.

BAŞBAKAN'IN MASASINDA KUR'AN'DAN ALINTI OLSA...

O zaman düşünmüştüm, bizim başbakanımızın masasında Kuran'dan böyle küçük bir özlü cümlenin yer aldığı bir levha olsa gazeteler ne derlerdi acaba, diye...

Berkan'ın siyasetçinin din ile ilişkisini değerlendirdiği yazısının tamamına ulaşabilirsiniz.
Yorumlar