GÜNÜN MUHABİRİ

İsmail Saymaz

Radikal

İsmail Saymaz
Hrant Dink sanığı polis Zenit: Amirlerim beni yem olarak kullandı başlığı ile Radikal gazetesinde yayımlanan İsmail Saymaz imzalı haber Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili olarak Emniyet içindeki güç savaşımını gözler önüne serdi.

Habere göre Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmali bulunan kamu görevlilerine yönelik soruşturmada tutuklanan polis memuru Muhittin Zenit, cinayet günü Yardımcı İstihbarat Elemanı (YİE) Erhan Tuncel ile görüşmesini isteyen üç amirini suçladı.

Dönemin İstihbarat Dairesi C Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Trabzon İstihbarat Şubesi müdürleri Engin Dinç ve Faruk Sarı ile Şube Amiri Ercan Demir'in talebi üzerine Erhan Tuncel'i aradığını belirten Zenit, "Cinayette ihmali olduğunu düşündüğüm kişiler beni yem olarak kullanmış, Tuncel ile bana bu telefon görüşmesini yaptırmışlardır. Beni yem olarak kullanarak önce telefon görüşmesini yaptırdılar, sonra da basına sızdırarak cinayetin sorumlusuymuşum gibi göstererek, zan altında bıraktılar. Gerçek failler bu noktada kendisini kamufle etti" dedi.

'BENİ YEM OLARAK KULLANDILAR'

Trabzon İstihbarat Şube Müdürü'nde görevli polis Muhittin Zenit, 26 Aralık 2014'te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda sorgulanmıştı.

Zenit, Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007'de muhbir Erhan Tuncel'i arayarak, cinayet planı bildiğini ortaya koymuştu. Zenit ifadesinde, eski Emniyet İstihbarat Dairesi C Şubesi Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Trabzon İstihbarat Şube müdürleri Engin Dinç ve Faruk Sarı ile Şube Müdürü Ercan Demir'in isteği üzerine cinayetten hemen sonra Erhan Tuncel'i arayıp konuştuğunu belirterek, 'Telefon görüşmesi yapmama neden olan bu şahıslardan hiçbiri bana Tuncel'in muhbirlikten çıkarıldığını söylemediler" dedi. Ayrıca Zenit, amirlerini suçlayarak, "Cinayette ihmali olduğunu düşündüğüm kişiler beni bir yem olarak kullanmış, Tuncel ile bana bu telefon görüşmesini yaptırmışlardır. Beni bir yem olarak kullanarak önce bu telefon görüşmesini yaptırdılar, sonra da basına sızdırarak cinayetin sorumlusuymuşum gibi göstererek, zan altında bıraktılar. Haberler hep benim üzerine yöneldi. Dolayısıyla gerçek failler bu noktada kendisini kamufle etti" diye konuştu.

Son günlerde Dink cinayeti ile ilgili olarak ekranlarda sert tartışmalar yaparken gördüğümüz gazeteci İsmail Saymaz bu dikkat çekici haberi ile günün muhabiri oldu.

ÇOK OKUNANLAR