GÜNÜN MUHABİRİ

İsmail Saymaz

Radikal

İsmail Saymaz
GAZETECİLER.COM - Elazığ Fırat Üniversitesi'nde okuyan sekiz gence "KCK'nın gençlik ayağını oluşturdukları" iddiasıyla 7-10 yıl arasında hapis cezası verildi.

Herhangi bir şiddet eylemi ile suçlanmayan gençlerden İbrahim Erkılıç'ın bir telefon görüşmesinde, Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'e karşı çıkması bile 'terörist' olmasına yetti.

Mahkeme, "TRT 6'ya çıkılmaması için propaganda yapmak ve yapanları dışlamakla" suçladığı Erkılıç, 10 yıl hapis cezası aldı. Diğer 'terör' eylemleri arasında Halepçe katliamını anmak, Uludere katliamını protesto etmek, sevgili kavgasına karışmak, yoksul çocuklara ders vermek ve ücretsiz sağlık taraması yapmak da var.

Savcı Mehmet Badem'in iddianamede Halepçe Katliamı için "Sözde katliam" demesi, Uludere için "hava destekli operasyon" ifadesini kullanması ve Kürt gençler yerine "Doğu ve Güneydoğu kökenli öğrenciler" deyimine başvurması ise dikkat çekti.

Radikal gazetesindeki bu çok çarpıcı haber, İsmail Saymaz imzasını taşıyor. Saymaz bu çarpıcı haberiyle günün muhabiri olmaya da hak kazandı.
ÇOK OKUNANLAR