MEDYA KÖŞESİ

İslamcı muhalif aydından AKP bombardımanı

Muhafazakar düşünce dünyasına da seslenen muhalif islamcı aydın İhsan Eliaçık Habertürk ekranlarında hükümete yönelik eleştirilere devam etti...

İslamcı muhalif aydından AKP bombardımanı
GAZETECİLER.COM
Muhalif İslamcı aydınlardan İhsan Eliaçık, Habertürk ekranlarında Basın Klübü'ne konuk oldu. Eliaçık hükümete yönelttiği eleştirilere devam ederken muhafazakar düşünce dünyasına da seslendi.

28 ŞUBAT'TA BİZLERE YAPILANLAR BUGÜN KÜRTLERE VE ULUSALCILARA YAPILIYOR

"AK Parti devletin davranışını değiştirmedi o davranışı aldı kendine uyarladı" diyen Eliaçık şöyle devam etti:

"Madem Başbakan Kuran'a hizmet etmekten Kuran'dan ilham almatan bahsediyor bunlar okullara seçmeli ders koyarak olmaz. Kuran'ı hayatında uygulaman gerekir. Mesela bir kamu görevlisinin bir evi bir arabası olması yeterlidir. Fazlarına gerek yoktur. Kuran'dan ilham almak böyle olur..."

PEYGAMBERDEN BİRAZ OLSUN İLHAM ALINSAYDI PKK'YA ERGENEKON'A BÖYLE DAVRANILMAZDI

"Eğer AK Parti kadroların Peygamber'in hayatından biraz ilham alsalardı PKK'lılara KCK'lılara, Ergenekonculara, ulucalcılara ne kadar muhalif varsa böyle davranılmazdı. 100'e yakın gazeteci içerde, 500'ün üstünde öğrenci 6 binden fazla KCK zanlısı içerde... Kardeşim bunların zincirlerini çözün. Eğer merhamet ve dindarlık istiyorsanız bunların yüzde 80'i pekala tutuksuz yargılanabilir..."

İSLAMCI AYDINLAR NEDEN SUSUYOR NEDEN ELEŞTİRMİYORLAR?

"Devletin davranışlarını değiştirmediler, davranışlarını devlet yaptılar. Oysa devletin davranışlarını değiştir diye bu halk onları oraya gönderdi. Bırakın seçmelisini o dersin zorunlusunu koymuştu darbeciler. Siz onlardan daha da geridesiniz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin adını değiştiriyorsunuz. Türkiye devletinin Diyanet tarafından çerçevesinde bir dini vardır. Laik falan değildir. Diyanetin çerçevesini çizdiği din halka öğretilmekte ve belletilmetedir. Diyanetin çizdiği bu din ölüler, ruhlar, mezarlar, ritüeller ve kandil geceleriyle sınırlı bir dindir. Oysa İslam esas itibariyle adalet mülkiyet ve vekalet dediğimiz dolsy düşman idrakının ortaya çıkmasında kendini gösterir ama bunlardan kimse bahsetmiyor... Dolayısıyla bunun bir faydası olmayacaktır. Darbe yasalarını, darbecilerin temel kurumlar devam ediyor. Bunları değiştirmeye yanaşmıyorlar...

Ben 28 Şubat sürecinde korku içindeydim, geceleri korkuyla uyurdum, iki defa tutuklandım... Ama bugün de Kürtler, Ulusalcılar aynı korku içindeler. Hükümetin iktidarı kullanış biçimini eleştiriyorum. İslam alimlerini de eleştiriyorum. Neden iktidarı eleştirmiyorlar. İslam alimi islamcı aydın zamanının sultanına karşı olmalıdır..."

AKP KADROLARINDA SADECE RANT COŞKUSU GÖRÜYORUM

AKP hükümetinin kadro profilini ve sınıfsal dayanağını analiz eden Eliaçık Gülen Cemaati'ne de önemli eleştiriler yöneltti:

"Kapitalizme abdest aldırıyorlar. Ben AKP kadrolarında rant coşkusundan başka bir şey göremiyorum, eğer rant kokusu almazlarsa üç km. yol yapmazlar. İktidarın diğer bileşeni olan Cemaatte ise cemaat taasubundan başka bir şey görmüyorum. İnsanlar ehliyet ve liyakat ölçülerine göre göreve getirilir. Ama ehliyet ve liyakat olmasa bile cemaatin adamıdır diye en iyi makamlara getirilmeye çalışıyorlar... Eğer böyle giderse muhafazakar iktidarı rant coşkusu ce cemmat taasubu nedeniyle bitecek. Burada yine söylüyorum, bu iki şey sizi bitirecek."

"Kuranı Kerim'im adı bile paylaşımı ifade eder. Adı bile bölüşümü paylaşımı emreder" diyen Eliaçık güncel İslami elitlerin tüketim kültürünün bir parçası haline geldiğini söyledi ve "adam ihtiraslarını ihtiyaç diye pompalıyor" dedi.



ÇOK OKUNANLAR