GÜNÜN MUHABİRİ

Işın Eliçin

Yeni Şafak

Işın Eliçin
GAZETECİLER.COM - Başbakan Tayyip Erdoğan İspanya'ya giderken yaptığı açıklama özellikle Dolmabahçe görüşmesi hakkında söyledikleri açısından dikkat çekici. Yeni Şafak yazarı Işın Eliçin de uçakta Başbakan'a soru sorma şansına sahip olan gazetecilerdendi.

ANILARIMDA BİLE YAZMAM

Soruları ve aldığı yanıtlar bugün gazetesinin sürmanşetinde Anılarımda bile yazmam başlığı ile yer aldı. Ne diyordu peki Başbakan Erdoğan:

Benimle mezara kadar gidecek demiştiniz?

Başbakanlığım süresince yaptığım çok sayıda görüşmeden biriydi. 27 Nisan sonrası İstanbul'da idim. Rutin görüşmemizi yapmak için İstanbul'a çağırdım ve çalışma ofisimde rutin görüşmemizi yaptık. O görüşmenin orada yapılmış olması önemliydi. Sadece o değil bir çok görüşme benimle birlikte mezara gidecek. Anlamadığım şey şu; başbakanlık binasında yaptığımız görüşmelerin içeriğini soruyorlar. Diğer görüşmelerin içeriğini açıklıyor muyum ki bunu açıklayayım?

Anılarınızı yazıyordunuz. Oraya koyacak mısınız?

Evet yazıyorum. Ama anılarımda, günlüğümde Dolmabahçe olmayacak, kamuoyuyla paylaşmadığım diğer görüşmeler de olmayacak.


BAŞARILI TELEVİZYONCU ŞİMDİ KÖŞE DE YAZIYOR

23 Eylül'den bu yana Yeni Şafak gazetesinde köşe yazan Işın Eliçin'i bizler aslında NTV ve CNN Türk'teki programlarından tanıyorduk. Bir süre önce TRT Türk'e transfer olan programı Gazeteci Gözüyle'de de başarılı işlere imza atıyordu.

Bugün gazetesinin sürmaşetindeki "haber" ise Eliçin'in günün muhabiri olmasını haketti.
ÇOK OKUNANLAR