MEDYA KÖŞESİ

IŞİD Musul'u aldı Hasan Cemal patladı!

Söz doğal olarak Erdoğan eleştirisine gelince ise Hasan Cemal noktayı şöyle koyuyor: Başbakan Erdoğan'ın Suriye politikası Musul'da bir kez daha iflas etmiş oldu!

IŞİD Musul'u aldı Hasan Cemal patladı!
"Geçen nisan ayı sonlarında, Suriye Kürdistanı ya da artık daha kabul edilen adıyla Rojava’da dolaşırken, IŞİD adım başı duyduğum bir sözcüktü."

Irak Şam İslam Devleti
isimli el Kaide bağlantılı radikal İslamcı bir örgüt olan IŞİD'in Musul'da Türk Elçiliğine yönelik saldırısı ile ilgili yazısına işte bu cümle ile başlıyor Hasan Cemal.

Rojava'da Kürtler ile yaptığı konuşma ve sohbetlerden alıntılarla süslediği yazısında Hasan Cemal, Türkiye'nin Suriye'de IŞİD'e yardım ettiğini anlatıyor ve IŞİD ile Erdoğan isminin Suriye'de yanyana kullanıldığını yazıyor.

Söz doğal olarak Erdoğan eleştirisine gelince ise Hasan Cemal noktayı şöyle koyuyor: Başbakan Erdoğan'ın Suriye politikası Musul'da bir kez daha iflas etmiş oldu!

İşte Hasan Cemal'in bugünkü yazısından çarpıcı bir bölüm:

KAFA DA KESİYORLAR ÇARMIHA DA GERİYORLAR

Şiddet ve terörü siyaset aracı olarak kullanan IŞİD'in, üç yıllık Suriye İç Savaşı’nda kafa kesmek, hatta çarmıha germek gibi son derece vahşi yöntemlere başvurduğu ve adını duyurduğu da örnekleriyle biliniyor.

Nisan ayı sonlarında Erbil’den Rojava’ya gidip gelirken, Musul-Rabia (Til Koçer) sınır kapısı arasındaki 1,5 saatlik yolculuğumuz IŞİD nedeniyle epeyce heyecanlı geçmişti.

(...)

BU ÇETELER TÜRKİYE'DEN YARDIM GÖRÜYORDU

İn cin top oynayan ve sadece birkaç ay önce IŞİD’den geri alınmış olan Til Koçer kapısından girdikten sonra da on gün boyunca her sohbetimizde IŞİD hiç eksik olmadı.
IŞİD, Rojava Kürtleri’nin dilinde DAİŞ.
Rojavalılar böyle diyor.
Ve her sohbette IŞİD’le Türkiye, IŞİD’le Erdoğan sözcükleri hep birlikte geçiyordu.
IŞİD’in yanı sıra bir de, El Kaide’nin Suriye kolu el Nusra vardı sık sık telaffuz edilen.
Derik’te evinde misafir kaldığım Bave Tarık’a sormuştum:
“El Nusra, IŞİD...”
Sözümü kesmişti:
“Tayyip Erdoğan!”
(...)

SURİYE'DE İFLAS EDEN POLİTİKA SÜRECEK Mİ?

Nereden bakarsanız bakın, Ankara siyaseti ‘bayrak krizi’yle uğraşırken, Türkiye’ye de kolayca sirayet edebilecek büyük bir yangın güneyimizde patlamış durumda…
Erdoğan hükümeti, bakalım, Suriye’de iflas eden politikasının devamını mı getirecek, yoksa doğru yolu bulabilecek mi?
Yazı uzadı.
Noktayı şöyle koymak yerinde olabilir:
Başbakan Erdoğan’ın Suriye politikası Musul’da bir kez daha iflas etmiş oldu!


ÇOK OKUNANLAR