MEDYA KÖŞESİ

İpekçi'nin muhafazakarlığı yanlış anlaşılmış...

Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in konuğu olan Cemil İpekçi'den çarpıcı açıklamalar...

İpekçi'nin muhafazakarlığı yanlış anlaşılmış...

Ünlü Modacı Cemil İpekçi Aykırı Sorular programında Enver Aysever'in konuğu oldu. İpekçi programda özel hayatından politikaya çeşitli konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"DÖRT DUVAR ARASINDA NE YAPTIĞIN BENİ İLGİLENDİRMİYOR"  

"İlk tokatımı 12 yaşında dayımdan yedim. Beni makyajlı yakalamış. Aykırı bir insan olduğumu ilk anneme ve babama söyledim. Çünkü benim için önemli onlardı. Babam 'Dört duvar arasında ne yaptığın beni ilgilendirmiyor, beni ilgilendiren bu hayatta ne yaptığın' dedi. Şu anda bana çok başarılısın diyorlar. Ama ben kendi konumda çok başarılı olduğumu kabul etmiyorum. Çünkü o kadar başarılı gençler var ki. Ben şanslı bir çocuktum. Bir tarafta 700 yıllık anne tarafı köşklerde doğmuşum, bir tarafta baba tarafım dadılarla büyümüşüm. Eğitimim konusunda da şanslıydım. Ben 1-0 galip başladım hayata.

MUHAFAZAKARIM LAFIM YANLIŞ ANLAŞILDI

'Ben muhafazakarım' deyişim yanlış anlaşıldı ama...Muhafazakar bir hırsız da olabilirsiniz, muhafazakar bir katil de olabilirsiniz, muhafazakar bir dindar da olabilirsiniz.Tarihçi ya da sosyolog da olabilirsiniz. Önemli olan neyi muhafaza ettiğiniz. Ben hayatımda örf ve adetleri, ailevi gelenekleri muhafaza ediyorum.Cinsel tercihim ne olursa olsun ben büyük erkek çocuk olarak o aileden mesulüm. Mesela, yeğenlerimin bayramlarda ve kandillerde beni aramaması mümkün değildir.

'BAŞBAKAN'IN HER ŞEYİNE HAYRANIM' DEMEDİM

Ben AKP'liyim dediğim zaman, Sayın Başbakan'ı sevdiğimi söylediğim zaman 'her şeyine hayranım' demedim. Son dönemde yapılan şeyleri sevmiyorum. Tayyip Bey'i severken de 'sütten çıkmış ak kaşık' deyip sevmiyordum.

CHP, ATATÜRK CHP'Sİ DEĞİL

Senelerdir en çok üzüldüğüm şey bir 'Atatürk Sonrası' dosyası açılamıyor. Kenan Evren dosyası açıyorsunuz, darbeleri açıyorsunuz ama esas felaket ne zaman başlamış hiç bilmiyorsunuz.  Atatürk'ün gözünü kapadığı andan sonraki CHP, Atatürk CHP'si değil.

İNÖNÜ SONRASI DOSYASININ AÇILACAĞI GÜN DE GELECEK

Bir İnönü CHP'si var. 1940'lı yıllarda savaşa girmemek için kayıplar vermiş, Bor madenini çıkaramamaktan, petrolü çıkaramamaktan köy enstitülerini kapatmış, Menderes'i kışkırtarak 6-7 Eylül vakasını yaptırmış ve Menderes'i astırmış.. Böylesine bir dosya var. Bence İnönü dosyasının, İnönü sonrası Türkiye dosyasının açılacağı gün de gelecek.

"AKP'NİN DİNLE ALAKLI KISMINI SEVMİYORUM"

AKP'nin dinle alakalı kısmını çok sevmiyorum. İnançlar bence serbest bırakılmalı ve insanlar istediği şekilde inanmalı. Mahalle baskısı inanç olmamalı. Kuran'a göre de olmamlı. Zaten Kuran-ı Kerim'in esasına bakarsanız bu gün yapılan bir çok şeyin günah olduğunu görüyorsunuz. Birisi hakkında herhangi bir hüküm vermek bile günah Kuran'a göre...

"GAYLER  BİR SÜRÜ HAKLAR KAZANDILAR"

AKP baktığınız zaman üçüncü cinse en az zarar veren belki de hiç zarar vermeyen parti. Bir sürü haklar kazandılar. Bugün Beyoğlu'na çıktığınızda artık bir çok mağazada gayler çalışıyor.

"AKP PANDORA'NIN KUTUSUNU AÇTI"

AKP, Pandora'nın Kutusu gibi bir şeyi açtı. Yıllardır kapalı olan kutuyu kendisi için açarken bir daha kapatamayacağını düşünemedi. Tamam türban sorun olmayacak, kuran kursları açılacak, o serbest olacak bu serbest olacak ama Kürtler de okul isteyecek... Ermeniler de özgürlük isteyecek...Bugün askerleri yargıladınız ama yarın bir gün sizi de yargılayacaklar. siz bir Pandora kutusu açtınız. Devran döndüğün de siz de aynı şekilde yargılanabilirsiniz, çünkü siz bir adalet kutusu açtınız. Ve adalet kutusunu kendiniz için açamazsınız sadece.

ÇOK OKUNANLAR