MEDYA KÖŞESİ

İngiliz basınında yandaş münafık kavgası var mı?

Akif Beki medya siyaset ilişkilerine dün genel seçimlerini gerçekleştiren modern demokrasinin beşiği İngiltere'den bakıyor.

İngiliz basınında yandaş münafık kavgası var mı?

Radikal yazarı ve Erdoğan'ın eski basın sözcüsü Akif Beki, bugünkü köşesine medya siyaset ilişkilerine dün genel seçimlerini gerçekleştiren modern demokrasinin beşiği İngiltere'den bakıyor.

"Medyada küresel trendlerin değiştiğini söylemiştim size. ‘Yeni trend, şeffaf yandaşlık’ demiştim. İngiltere seçime giderken, medya da siyasi tavrını deklare etti.

Geçtiğimiz pazar günkü Milliyet gazetesinde geniş bir dökümü verilmişti. Guardian ve Times gazeteleri ile Economist dergisi, tandans değiştirdi mesela. Soldan sağa geçenleri bile oldu.

Bugüne kadar İşçi Partisi’ni destekledikleri halde, bu seçimde tercihlerini muhafazakârlar veya liberal demokratlardan yana kullanacaklarını açıkladılar.

Bazı yandaşları, daha iktidardayken terk etti İşçi Partisi’ni. Gidici olduğunu gördükleri için belki de. Ama ne fark eder, düştükten sonra yüz çevirmediler ya, ona bakın siz. Hangi siyasi çizgiye kaydıklarını da seçimden önce ilan ettiler, kimin iktidara geleceğini bekleyip görmeden...

Onun için de, bütün yandaşlık hayatları boyunca ne prestijlerinden, ne de inandırıcılıklarından hiçbir şey yitirmeden geldiler bugünlere.

Beki'nin yazısının tamamını okuyabilirsiniz.
Bizim gizli CHP yandaşlarının neden bir türlü itibar kazanamadığını anladınız mı şimdi?

Yorumlar