MEDYA KÖŞESİ

İmam Hatipliler Özkök'e ne hediye etti?

İHL Sözlük yazarları ile bir araya gelen Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, kendisine hazırlanan sürpriz hediyeyi görünce ne dedi?

İmam Hatipliler Özkök'e ne hediye etti?
GAZETECİLER.COM - "Dün ilginç bir öğle yemeğine davetliydim.  Yıllardır, Doğan Hızlan'dan ve eşim Tansu'dan "Kanaat Lokantası"m dinlerim. Dün ilk defa gittim. Anlattıkları kadar varmış." diyen Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök, lokantada İHL Sözlük isimli sitenin yazarı bir grup ile buluştu.

"İHL Sözlük" adlı bir internet sitesi etrafında bir araya gelmiş gençlerdi. "ÎHL Sözlük", bildiğimiz "Ekşi Sözlük"ün bir benzeri, îslami çizgide birleşmiş gençler tarafından hazırlanıyor." diyerek kendisini oraya davet eden isimleri anlatan Özkök gençler ile sohbetini şöyle anlattı:

"Gazetecilik kariyerimi çok iyi takip etmişler. Aralarında medyada çalışanlar da vardı. Yaptıkları çok doğru eleştiriler vardı. Ama bir o kadar da yanlış anlama ve algılama... Bu yemekte o kesimin düşünce yapısı ve trendleri konusunda bazı gözlemler yaptım. Bu gözlemleri, îslami kesimin gençlerine ne Ölçüde teşmil edebilirim bilmiyorum. Ama en azından bu kesimde gördüğüm yapıcı ve zengin tartışma beni etkiledi."

Özkök yemeğin sonunda kendisine yapılan sürprizi ise şöyle anlattı:

Hürriyet'in birinci sayfasını hazırlamışlar. Manşetinde şöyle bir haber: "28 Şubat 1000 yaşında."

Altta bir yerde benim "Esselamün Aleyküm" başlığındaki kelime hatası.

İslami gençlerin gözünden hazırlanan bu birinci sayfayı Hürriyet'in müzesine hediye edeceğim.

ÇOK OKUNANLAR