MEDYA KÖŞESİ

İlk kez biri Birand'ın hastalığını yazdı!

"Cuma günü zor bir ameliyat geçirdi ve kendi sözleriyle ilk kez 'kanser' kelimesini ağzına aldı" diyen Radikal yazarı o işbirliğini anlattı

İlk kez biri Birand'ın hastalığını yazdı!
GAZETECİLER.COM - "Birand bu sefer kanseri atlattı!" Bu başlık bugünkü Radikal gazetesinden Cüneyt Özdemir'in köşesinden.

Mehmet Ali Birand, perşembe akşamı duygusal bir veda ile izleyicilerinden gireceği ameliyat için dualarını istemişti. Medyada hemen herkes Cuma günü operasyon geçiren Birand için sevgi ve duygu dolu sözler ettiler.

Ağır operasyona neden olan hastalığın adını kimse telaffuz etmiyordu. Ta ki Birand ameliyattan hemen sonra Pazartesi günü önce CNN Türk'te, ardından da NTV'de telefon bağlantısı kurup iyi olduğunu söyleyene kadar.

Hastalığının ne olduğunu, Birand dün telaffuz ettiği için bugün köşesinde öğrencisi Cüneyt Özdemir açık açık yazdı. "Birand bu sefer kanseri atlattı!"

Mehmet Ali Birand ile 1992 yılından bu yana tanışıyoruz. Kader ortaklığımız büyüktür. Ben elinde, yanında büyüdüm desem azdır. Bende büyük emeği vardır. İleride bunları uzun uzun yazacağım ama şimdi büyük bir 'geçmiş olsun' deme zamanı.

Türk basını, Birand'ı benim kadar yakından tanıyan tanımayan pek çok kişi Birand'ın kanserle mücadelesinde büyük bir işbirliğine girişti. Hiçbirimiz, hiç kimse ne Birand'la ne de başkalarıyla kanser üzerine tek kelime ettik.

Sözbirliği etmişçesine sustuk. Hatta zaman zaman "Birand'ın neyi var?" gibi dışarıdan gelen soruları duymazdan geldik.

Cuma günü zor bir ameliyat geçirdi ve kendi sözleriyle ilk kez 'kanser' kelimesini ağzına aldı.

Haberler iyi, Birand 'atlattım' diyor. Dün hâlâ habercilik heyecanı ile canlı yayınlara bağlanıp "Hasan Cemal ve Cengiz Çandar beni atlattı" diye yakındığını duyunca, "Tamam" dedim, "Mehmet Ali Birand belli ki iyi..."

Ameliyat sonrasında bile haber düşünecek kadar mesleğine bağlı bir isimdir Mehmet Ali Birand... Bu halini yıllardır en çok eleştiren ve aynı zamanda hayran olup seven de benimdir...

Büyük geçmiş olsun Mehmet Ali Abi, haydi bastır toparlanıp dön bir an önce aramıza...