MEDYA KÖŞESİ

Ilıcak'tan Bayramoğlu'na cemaat itirazı

Odatv tahliyelelerini yorumlayan Nazlı Ilıcak Bayramoğlu'nun Gülen Cemaati'ni hedef alan analizlerini eleştirdi, özel yetkili mahkemeleri savundu...

Ilıcak'tan Bayramoğlu'na cemaat itirazı
GAZETECİLER.COM
Odatv tahliyelelerini yorumlayan Nazlı Ilıcak, Ali Bayramoğlu'na itiraz etti. Ilıcak, Bayramoğlu'nun Gülen Cemaati'ni hedef alan analizlerinin doğru olmadığını savundu.

Bayramoğlu, Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliye edilmesini hükümet ile cemaat arasındaki çatışma ekseninde yorumlayarak hükümetin yargı içindeki otonom yapıyı esnettiğini ileri sürmüştü. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Dört Bir Taraf'ta konuşan Nazlı Ilıcak ise Bayramoğlu'nun yorumuna itiraz etti.

Özel yetkili mahkemelerin uygulamalarını savunan Ilıcak tahliye kararının cemaat üzerinden yorumlanamayacağını söyledi. Benzer tahliye kararlarının Balyoz ve Ergenekon davalarında da verildiğini kaydeden Ilıcak odatv davasındaki tahliyeleri de bu kapsamda rutin bir uygulama olarak değerlendirdi. "İki tane örnek üzerinden ahkam kesiyoruz" diyen Ilıcak mahkemenin kararını hukuki nedenlerle izah etti. "Odatv davasında hala 4 tutuklu sanık var. E şimdi onların tutukluluğu devam ettiğinde Cemaat yine yer mi değiştirmiş olacak?" diye soran Ilıcak "Bayramoğlu'na saygı duyuyorum ama bu analizi çok yanlış. Ben decemaati yakından takip eden biri olarak bu tahlilin doğru olmadığını düşünüyorum." dedi.

ÇOK OKUNANLAR