MEDYA KÖŞESİ

Ilıcak Yeni Şafak'ı manşetinden vurdu!

Yeni Şafak, 'Tapelerle yükseldi' manşetini attığını anımsatan Ilıcak şöyle yazdı: "Demek sistem şöyle işliyordu: Ver bir tape, al bir makam..."

Ilıcak Yeni Şafak'ı manşetinden vurdu!
GAZETECİLER.COM - Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, bugünkü yazısında Yeni Şafak gazetesinin Başbakan Erdoğan'ı 'telekulaçılık'la suçladığı manşetini hatırlattı.

Başbakan'ın eski koruma ekibinden Mehmet Yüksel'in, Erdoğan'ın çalışma ofisine böceği koyan kişi olarak nitelendirildiğini ve gözden düştüğünü ifade eden Ilıcak, Yeni Şafak'ın Yüksel ile Erdoğan arasındaki mahrem ilişkiyi istemeden ele verdiğine dikkat çekti.

Yeni Şafak, 'Tapelerle yükseldi' manşetini attığını hatırlatan Ilıcak, haberdeki şu ifadeleri hatırlattı:

"Paralel yapılanmanın Başbakan'ın koruma ekibini ele geçirmek için akıllara durgunluk veren bir taktik izlediği ortaya çıktı. Erdoğan'ın yakın çevresini dinleyen şebeke, tapeleri koruma ekibinden Mehmet Yüksel'e verdi. Tapelerle Erdoğan'ın güvenini kazanan Yüksel, Başbakanlık Koruma Daire Başkanı oldu."

Nazlı Ilıcak'ın, bütün bu hadiselere yaptığı final yorum ise çarpıcıydı:

"Demek sistem şöyle işliyordu: Ver bir tape, al bir makam..."

DenemeO HABERDE NE DENİLMİŞTİ?

YeniŞafak gazetesinin 20 Haziran günü manşetine taşıdığı, ancak gelen tepkiler ardından, internet sitesinden bir bölümünü kaldırdığı haberde "eline tutuşturulan dinleme kayıtlarıyla Başbakan'ın huzuruna çıkan Yüksel, 'Devletin içindeki çeteler yakınlarınızı dinlemiş efendim' diyerek ses kayıtlarını Erdoğan'a verdi. (...) Kendisine servis edilen kayıtlara ilişkin bilgi ve tapeleri Erdoğan'a sunan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Yüksel, böylece Başbakan'ın sınırsız güvenini kazandı. Hemen ardından Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı görevine atadı" deniliyordu.

İşte Yeni Şafak'ın gelen tepkiler üzerine internet sitesinden kaldırdığı o bölüm:

ÇETELER DİNLEMİŞ DEDİ

İddiaya göre, eline tutuşturulan dinleme kayıtlarıyla Başbakan'ın huzuruna çıkan Yüksel, 'Devletin içindeki çeteler yakınlarınızı dinlemiş efendim' diyerek ses kayıtlarını Erdoğan'a verdi. Başbakan'ın güvenini kazanıp en yakınına sokulmak için 'tape' kozunu kullanan paralel çete, dinlemelere başka bir yapılanmanın imza attığı savıyla Yüksel'i Erdoğan'a gönderdi. Kendisine servis edilen kayıtlara ilişkin bilgi ve tapeleri Erdoğan'a sunan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Yüksel, böylece Başbakan'ın sınırsız güvenini kazandı. Hemen ardından Başbakanlık Koruma Daire Başkanlığı görevine atanan Yüksel, Erdoğan'ın ev, ofis ve makam aracına böcek konulup dinlemelerin yapıldığı dönemde aynı koltuktaydı.

TAPELERLE YÜKSELDİ

qBöcek soruşturmasında gözaltına alınan Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel'in hızlı yükselişin sırrına ilişkin ilginç iddialar ortaya atıldı. Başbakan'ın yakınlanı dinleyen paralel şebekenin kayıtları Yüksel'e verdiği, Yüksel'in de Erdoğan'a sunarak güvenini kazandığı öne sürüldü.

ÇOK OKUNANLAR