KİTAPLIK

İlhan Selçuk'un o sorusuna kitapla yanıt

Miyase İlknur, ismi Cumhuriyet gazetesi ile özdeşleşen İlhan Selçuk'un hastanede yattığı sırada sorduğu o soruya bu kitapla yanıt verdi...

İlhan Selçuk'un o sorusuna kitapla yanıt
GAZETECİLER.COM (ÖZEL)  - "Gelecekte Türk Basın Tarihi yazıldığı zaman "İlhan Selçuk'tan önce" ve "İlhan Selçuk'tan sonra" diye kalın çizgilerle ayrılacaktır. Bu durum Cumhuriyet gazetesinin tarihi için de geçerlidir. Kimilerine bu sav çok abartılı gelebilir."

DenemeBu satırların yazarı Cumhuriyet gazetesi yazı işleri müdürü Miyase İlknur. İlhan Selçuk'un manevi kızı olarak da bilenen bir gazeteci Miyase İlknur. Son kitabı "İlhan Abi" ile ismi Cumhuriyet ile özdeşleşen İlhan Selçuk'un özyaşam öyküsünü kaleme aldı Miyase İlknur.

İlhan Selçuk'un son günlerinde sorduğu "Beni unutmazsınız değil mi?" sorusuna da yanıt vermiş oldu...

"Bizimkisi kendi çapımızda tarihe not düşmek. Başkaları da kendi notlarını düşecektir. Düşüyor da... Hangi notun kayda değer olduğunu elbette zaman gösterecek.

GELECEĞE GERÇEK VERİLER BIRAKMAK

İlknur Cumhuriyet Kitapları arasından çıkan çalışması için "Bu kitap, İlhan Selçuk'tan bize kalan belgelerin ve biriktirdiğimiz anıların ışığı altında yazılmış biyografik bir çalışma. Onun bize bıraktığı uçsuz bucaksız  düşünsel miras çerçevesinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık." diyor ve şöyle devam ediyor:

"Kuşkusuz ilhan Selçuk gibi bir isim üstüne çok daha kapsamlı çalışmalar yapılacaktır. Yapılmalıdır da...

Bizim bu çalışmadan muradımız. Hem gelecekteki araştırmacılara doğru ve gerçek verileri bırakmak hem de onun üzerimizdeki emeğine karşılık gönül borcumuzun ilk taksidini ödemek. Umarım bu çalışma buna yeter.

BENİ UNUTMAZSINIZ DEĞİL Mİ?

ilhan Abi, hastane odasında vedalaşırken, "Beni unutmazsınız değil mi?" diye sormuştu. 0 günün duygu yoğunluğunda matrak bir yanıt vermiştik. Ama asıl yanıtımızı bu kitapla vermek istedik.

Yaşamını, Türkiye Cumhuriyeti nin ilerici ve aydınlanmacı gelişimine adamış olan ilhan Selçuk hayata veda ettikten sonra da düşünceleri ve örnek kişiliği ile asla unutulmayacak... Nefes alıp verdiğimiz sürece ilhan Selçuk adı bizimle
yaşayacak, yaşatılacak...

ÇOK OKUNANLAR