MEDYA KÖŞESİ

İlginç! Koru, Erdoğan'ı haksız buldu

Hem de medya ile yaptığı son kavga mevzusunda. Buyrun o satırlar;

İlginç! Koru, Erdoğan'ı haksız buldu

GAZETECİLER.COM - Başbakan Erdoğan'ın her salı medyaya çatması klasik oldu biliyorsunuz. Son grup toplantısında da yine medyaya veryansın etmişti.
Bu kez mevzu da Obama ile yaptığı görüşmeydi.
Erdoğan medyanın bu görüşmenin içeriğini kasıtlı olarak çarpıttığını öne sürüyordu. İlginçtir, Erdoğan'ın bu ithamına Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru karşı koydu...
"Medyaya kızmak sorunu çözmez" deyip şunları yazdı;

"Ülkeyi yaklaşık sekiz yıldır yöneten bir hükümetin medyayla ilişkilerini hâlâ olması gereken bir düzleme kavuşturamamasından kaynaklanan bir sorun bu...

'Olması gereken ilişki düzlemi' çok basittir aslında: Bu tür görüşmelerde 'devlet sırrı' niteliği taşıyan ayrıntılar dışındaki bilgiler sağlıklı bir biçimde medyayla paylaşılır... Görüşmeyi yapan devlet adamınin kendisi çeşitli sebeplerle bilgi aktaramıyor veya aktarmak istemiyorsa, yanındakilerden birini -kendisinin belirlediği sınırlar içerisinde kalmasını tembihleyerek- bu işle görevlendirir.

Aksi halde? Aksi halde, görüşmenin bir başka versiyonunu bizim gazetelerde okur Başbakan, yanlışları düzeltene kadar da canı sıkılır, kızar..."

Koru'nun bu satırlarının bir de öncesi var...
Yazının tamamına

Yorumlar