MEDYA KÖŞESİ

İktidar-cemaat kavgasında sulh yazısı

Ve bitti! İktidar da cemaatte kavga yok mesajı verdi. Mesajlar da bu iki yazıyla geldi.

İktidar-cemaat kavgasında sulh yazısı
GAZETECİLER.COM - MİT depremi ile başlayan iktidar-cemaat kapışması "sulh"la sonuçlandı. İktidar kanadı mesajını Yeni Şafak'ın manşetinden, cemaat ise Hüseyin Gülerce'nin yazısı üzerinden verdi.

CEMAATTEN GELEN SULH MESAJI

Zaman yazarı Gülerce okurların karşısına  "Son tuzak: İktidar-cemaat..." başlığıyla çıktı. iktidar ile cemaati karşı karşıya getirmek isteyenler olduğunu söyleyen Gülerce şu satırları not düştü;

FİTNE FÜCUR DALGALARI DİNDİĞİNDE MAHÇUP OLACAKLAR

(...)İlk dikkat çeken husus; Ergenekon davasını itibarsızlaştırma ve sulandırma-bulandırma ile vazifeli medya mensuplarının, sindikleri mevzilerden fırlamaları oldu. El ovuşturmalar, gözlerdeki parıltılar gizlenemez halde... "AK Parti'yi ve Gülen'i Bitirme Planı"nda "dost kuvvetler" olarak vazifelendirecekler, erine gerine "biz demedik mi?" pozlarıyla sahnede. Sanki tam da aradıkları fırsat doğmuş gibi, bir "cemaat heyulası" ve algısı pompalanıyor. (...) Alenen hükümete sesleniyor; "bitirin şu cemaatin işini" diyorlar...

Bir de aylardır, AK Parti'yi daha önce destekleyen, fakat KCK meselesinden dolayı hükümete demediğini bırakmayanların tavrı var. Daha düne kadar, "Erdoğan diktatörlüğe gidiyor" diye içeriye dışarıya jurnalleme yapan zevat, şimdi "asıl kabahat bu cemaatte" diye AK Parti'nin akıl hocalığına soyunuyor. "Cemaat" dedikleri insanları en yakından tanıyan, hâlâ dost zannedilen bu insanlar, Ergenekoncu koronun arka taraflarında boy göstermiyorlar mı... İşte bu kadarına pes! Yarın bu fitne-fücur dalgaları dindiğinde mahcup olmayacaklarını mı zannediyorlar?"

Ahmet Altan'ın kehaneti boş çıktı. Ya AK Parti cemaati ya cemaat AK Parti'yi devletten sürecek demişti.

İktidar da cemaatte "oyuna gelmeyiz" deyip "mesut işbirliğine" devam mesajı verdi.

Mesajlar da ilginç kanallar üzerinden geldi. AK Parti'nin mesajını Yasin Doğan takma adıyla yazılar kaleme alan Erdoğan'ın danışmanı ve AK Parti milletvekili Yalçın Akdoğan, Yeni Şafak'ın manşetinden verdi.

OYUNUN FARKINDAYIZ

Erdoğan'ın yol haritasını çizen adam olarak gösterilen Yalçın Akdoğan, "her türlü oyunun farkındayız" diyerek cemaat ile kriz yaşamadıklarını şu satırlarla ilan etti;

"AK Parti ile Gülen cemaati arasında hiçbir zaman bir çatışma ve çekişme yaşanmamıştır, bundan sonra da yaşanmayacaktır.

Bu sadece gönül birlikteliği değil, büyük Türkiye idealinde temerküz eden bir amaç ve hedef birlikteliğidir.

İki farklı kulvarda hareket eden bu yapılar arasında güç ve iktidar çekişmesi yaşanmasını murad edenler yine hayal kırıklığına uğrayacaktır.

Fitne ateşine odun atanlar, sadece parti ve cemaati 'kaybet-kaybet' sarmalına sürüklemek istememekte, aynı zamanda Türkiye'yi iddialarından ve demokratikleşme perspektifinden koparmaya çalışmaktadır.
"

Akdoğan, yazısının sonunda "Milletin hayır duasıyla ve desteğiyle bütün badireleri atlatan AK Parti iktidarı bu oyunu da bozacaktır. Menfaat değil ideal birlikteliğiyle oluşan kardeşliğe kimse halel getiremez" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR