MEDYA KÖŞESİ

İklim Bayraktar ünlü olmak için yazmış

Baykal'ın kendisini taciz ettiğini öne sürerek gündem yaratan İklim Bayraktar'ın kitabına dair sert eleştiriler.

İklim Bayraktar ünlü olmak için yazmış
GAZETECİLER.COM - Türk basınının yakın zamandaki bu en 'tuhaf' ismi İklim Bayraktar, hakkındaki iddialara 604 sayfalık bir kitap yazarak cevap verdi.
Piyasaya yeni çıkan "Sıra Bende" isimli kitap, gazetecilerden olumlu eleştiri almadı.
Kitabı "merakla" satın alan Cüneyt Özdemir, tespitini yapmış:
"Gerçekleri anlatma sırası onda' diye heveslenmiştim, bitirdiğimde 'ünlü olma sırası'nın ona geldiğini anladım."

İşte Özdemir'in kitapla ilgili notları:

"Kitabı okuduğunuzda eger soruşturmaları gazetelerden takip eden bir okursanız 'cevap verme' dışında yeni bir şey olmadığını görüyorsunuz. Ancak konuyu yakından takip eden ek klasörlerle beraber 10.000 sayfayı bulan Odatv iddianamesi ve eklerini birkaç defa okuduysanız ilginç bir paralel okumaya girişebiliyorsunuz. Mesela telefon dinleme tapelerine de yansıyan Baykal'ın kendisini taciz ettiği iddialarını İklim Bayraktar koskoca kitapta tek bir satırla geçiştirmiş.

TACİZLE İLGİLİ TEK SATIR

Kitabın 42. sayfasında Baykal ile görüşmesini üstünkörü anlatıp taciz anını "Tuhaf bir şekilde tokalaştı. Tuhaf..." tanımlamasıyla anlatıyor.

İnanın bu kadar! Kitabın geri kalan kısmı Bayraktar'ın kendi açısından olayları anlatmasıyla dolu. Hatta öyle ki pek çok yazara tek tek bölüm açıp saydırmaktan geri kalmamış. İddianameye giren kendisiyle ilgili pek çok kritik konu ya atlanmış ya da kendi lehine düzeltmelerle geçiştirilmiş.

ŞÖHRET İÇİN YAZMIŞ

Ankara'nın bu en tartışmalı isminin yazdığı kitap kuşkusuz ona bir türlü yakalayamadığı ünü kazandırır gibi yapacaktır. Hatta üzerine para kazandıracağına da şüphem yok. Bayraktar kitabına 'Sıra Bende' başlığını uygun görmüş, Kitabı elime aldığımda 'gerçekleri anlatma sırası onda' diye heveslenmiştim, bitirdiğimde 'ünlü olma sırası'nın ona geldiğini anladım ki, tuhaf!

Yazının tamamı için tıklayın