MEDYA KÖŞESİ

İkiDeBir'de, Ertuğrul Özkök için kapıştılar!

Nihal Bengisu ve Serdar Turgut gündemin odağına yerleşen bölünme polemiğini tartıştı. Turgut'un soğukkanlı Beyaz Türk tavrı ile Nihal Bengisu'nun aydın tavrı çatıştı.

İkiDeBir'de, Ertuğrul Özkök için kapıştılar!
GAZETECİLER.COM
Habertürk ekranlarında yayınlanan İkide Bir yine ilginç bir tartışmaya sahne oldu. Nihal Bengisu Karaca ve Serdar Turgut gündemin odağına yerleşen bölünme polemiğini tartıştı. Çözümleme düzeyi hayli yüksek olan tartışmada Serdar Turgut'un soğukkanlı Beyaz Türk tavrı ile Nihal Bengisu'nun aydın tavrı çatıştı.

Nihal Bengisu, bölünme tartışmasının temelde büyük bir eşitsizliğe işaret ettiğini, çünkü Kürtlerin böyle bir tartışmaya ancak büyük bedeller ödeyerek yapabilieceğini ama Özkök ve benzer beyaz Türklerin ise bunu bir bedel ödemeden tartıştığını söyledi. Turgut ise konuyu hayli soğukkanlı bir şekilde ele alırken, Ertuğrul Özkök'ün doğru ve hayırlı bir tartışma başlattığını iddia etti.

Nihal Bengisu Karaca: Bu öneri bütün Kürtleri marjinalize etme tehlikesi içeriyor.

Serdar Turgut: Özkök burada kendisini 'provakatör' olarak tanımlıyor zaten. Ertuğrul burada tersten çakarak 'hadi türkler tartışsın bakalım' dedi. Ve bence iyi de oldu.

Nihal Bengisu Karaca: Ama Hürriyet gazetesinde manşetten bölünmüş Türkiye haritası önünda Ahmet Kaya'nın fotoğrafları yayınlanarak 'şerefsiz' başlığı atıldı. Bunlardan dolayı Özkök suçlandı sonuçta. Bunlar da oldu. Bu nedenle bence biraz tutarlı olmak gerekir. Yani provakatörlük yapmak için bu kadar da sorumsuz olunmamalı bence. Ayrıca evet bunları Kürtler tartışabilseydi keşke ama bu zemini de vermedik ki. Bunu Beyaz Türkler değil Kürtler tartışmalıydı.

Serdar Turgut: Beyaz Türkler, Kürtlerin de bunu özgürce tartışmasını savunuyor.

Nihal Bengisu Karaca: Ama hayır tartışamazlar. Şu anda bölünme konulu düşüncelerinden dolayı cezaevinde olan insanlar var. Eşitlik yok. Bazı Türkler, Kürtler bunu tartışsın diye atıyor ortaya. Özkök bunu söyledi diye başına bir şey gelmez. Ama bunu Altan Tan söylese başınana nelerin geleceğini düşünemem bile.



Serdar Turgut: Bu da hayırlı bir şey değil mi? Bunu gösterdiği için... Başına bir şeyler gelmesi olası insanlar için hayırlı değil midir? Bu konuşmalar olmasa kan durmayacak.

Nihal Bengisu Karaca: Ama önce eşitlik olması gerekiyor.

Serdar Turgut: Ama eşitliği Ertuğrul mu sağlayacak, Başbakan yapacak...

Nihal Bengisu Karaca: Ben bunu seslendirenin samimiyetine de bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Serdar Turgut: BDP'li arkadaşın yaptığı açıklama tartışmanın çok hayırlı bir noktaya geldiğini gösteriyor. Bir beyaz Türk'ün 'bölünmeyi tartışalım' dediği konuda BDP'linin hayır bunu tartışmayalım demesi hayırlı bir nokta değil midir?

Nihal Bengisu Karaca: Peki burada insanlara ölümü gösterip sıtmaya razı etmek gibi bir nokta da olabilir. Özkök bu düşünceleri nedenle hiç bir tehlikeyle karşı karşıya değil. Ama Hasip Kaplan için durum bu değil.

Tartışma ilerleyen bölümlerde giderek gerildi. Nihal Bengisu ve Turgut arasında sert atışmalara neden olan gerilimin nedeni ise Ertuğrul Özkök oldu.

İşte o tartışma:



Yorumlar