GÜNÜN MUHABİRİ

İdris Emen

Radikal

İdris Emen
GAZETECİLER.COM - Radikal gazetesi muhabiri İdris Emen, geçen hafta Halep'te yaşananları takip ediyor, oradan gazetesinin okurlarına haber geçiyordu.

Bugün ise gazetesinin manşetinde imzasını taşıyan haber ile kelimenin tam anlamıyla "bir gazetecilik başarısına" imza attı.

Emen, İşte Şemdinli başlığını taşıyan ve kendi çektiği fotoğraflar ile günlerdir ne olup bittiğini öğrenemediğimiz Şemdinli'de olan biteni okuyucularına aktardı.

Gazetesinin yazı işleri İdris Emen'in başarısını: "Günlerdir geçişin yasak olduğu Şemdinli’de 13 gündür devam eden çatışma bölgesine Radikal girmeyi başardı." diye duyuruyor. Şöyle devam ediyor haber:

"Sıcak çatışmanın devam ettiği Goman dağlarında savaşın izlerini gördük. Kuş uçurtulmayan bölgenin hemen her yerinde mayın tehlikesi bulunuyor. Yollar askeri araçlarla kesilmiş, mayınlara karşı etkili olan Kirpi’ler yolları tutmuş durumda. Önceki gün patlatılan mayınların izleri hâlâ taze. Yanmış bir sivil kamyon yol kenarında çatışmanın izlerini göstermeye yetiyor. 

Şemdinli’de operasyon bölgesine giden sadece iki yol var. Bu yollardan en kısa mesafeli olanı Derecik yolu. Yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle Derecik yolu trafiğe kapalı olduğu için güvenlik güçleri bu yolu kullanmaya izin vermiyor. Ben de uzun olan diğer yoldan, yani Boğazköyü yolundan operasyon bölgesine giriş yapmayı deniyorum."

İdris Emen bu başarılı haberi ile günün muhabiri olmaya hak kazandı.
ÇOK OKUNANLAR